Z důvodu přetrvávajících epidemiologických opatření, která dle všech predikcí nedovolí uspořádat zbývající abonentní koncerty 52. sezony s plným sálem posluchačů, přistupuje Komorní filharmonie Pardubice k vrácení plateb za neuskutečněné koncerty abonentních řad A, B, C a D (matiné pro děti a rodiče). V případě abonentních cyklů A, B a C se předplatiteli vrátí tři čtvrtiny z ceny abonentky, v případě cyklu D pak dvě třetiny. Platby budou vypořádávány výhradně bezhotovostně převodem na účet. K zažádání o vrácení peněz stačí vyplnit formulář na www.kfpar.cz/abonentky. V odůvodněných a zcela výjimečných případech bude možné vrácení hotovosti v pokladně Domu hudby ve dnech 14. a 21. 6. v čase 13.00–17.00 hod. Případné dotazy rádi zodpovíme na emailu vstupenky@kfpar.cz.

Majitelům jednotlivě zakoupených vstupenek na nerealizované koncerty, kteří si je koupili online, budou peníze vráceny automaticky na účet. Fyzicky zakoupené vstupenky je možné vrátit v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky v Pardubicích, ovšem až po jeho znovuotevření. „Máme velkou radost z podpory našeho publika, jehož značná část si nepřeje vracet vstupné. Posluchači se naopak obávají, aby nepřišli o konkrétní sedadla v Sukově síni Domu hudby, na která jsou po mnoho let zvyklí. Pochopitelně bychom jim rádi vyhověli. Obáváme se ale, že jistá míra epidemiologických omezení s námi zůstane. Například nařízení o rozestupech mezi diváky v sále je velmi pravděpodobné a znemožňuje předprodej vstupenek pro plnou kapacitu hlediště. Prosíme tedy o pochopení. Pro následující sezonu připravujeme i variantu se dvěma koncerty v jeden den, abychom i s rozestupy nabídli podobnou kapacitu jako před pandemií,“ vysvětluje Pavel Svoboda, ředitel Komorní filharmonie Pardubice.

Kontakt s publikem už nám velmi chybí. Natáčíme pro prestižní hudební vydavatelství, rozhlasové i televizní stanice, nepřestáváme pracovat na atraktivní a bohaté nabídce příští 53. sezony. Chceme být připraveni, proto chystáme programy pro různé stupně epidemiologických opatření a doufáme, že již v září se opět setkáme se svými posluchači!

Mnoho zdraví přeje Komorní filharmonie Pardubice!

Za Komorní filharmonii

Vladislava Kopecká