Letos jsou i výlovy poznamenány pandemií nemoci covid-19. Lída Říhová z Holic zavzpomínala na výlov, který sledovala ve Žďáru nad Orlicí ještě v době bez omezení. Přidala také několik dalších snímků podzimní přírody.

Typickou českou rybou je kapr. Jeho maso je plné lehce stravitelných bílkovin a je zdrojem zdravotně prospěšných polynenasycených mastných kyselin, které působí preventivně proti civilizačním chorobám.

Přinášíme recept pro všechny, kdo ryby úplně nemilují. Dejte této úpravě šanci, mohlo by chutnat i vám.

Tři lžíce rozpuštěného másla

Půlka nasekané cibule

Dvě lžičky papriky

Dvě lžíce petrželky (může být i kopr, trocha rozmarýnu, tymiánu)

Dva nastrouhané stroužky česneku

Sůl

Pepř

Rybí maso nakrájíme na nudličky, do marinády namočíme nejlépe přes noc. Druhý den pečeme na plechu v troubě cca 20 minut.

Jaký je váš oblíbený recept? Podělte se s námi!