Letošní krajské kolo v požárním sportu hostila Střední průmyslová škola chemická v Pardubicích ve svém sportovním areálu. Tohoto závodu se směly účastnit nejlepší 2 týmy v každé kategorii (muži, ženy) z každého okresu v Pardubickém kraji. Krajské kolo v požárním sportu je takové čtvrtfinále v hokeji, jak ho vyhraješ, postupuješ a už bojuješ o medaile.
Soutěží se ve třech disciplínách, štafeta 100m s překážkami, běh 100m s překážkami a královská disciplína požární útok. 
Jako první disciplína se běžela štafeta 4x100m s překážkami, po které se ujali vedení muži z SDH Desná a ženy z SDH Letohrad Kunčice. Druhou disciplínu, a to 100m s překážkami, ovládli muži z SDH Zbožnov a ženy z SDH Letohrad Kunčice. Bylo tedy jasné, že jako vždy o postupu rozhodne až požární útok. V mužské kategorii nejlepší čas předvedli muži z SDH Zbožnov a ženy z SDH Rychnov. 
S nejlepším součtem všech disciplín a tudíž vítězství z krajského kola odváží hasiči ze Zbožnova a hasičky z Letohradu Kunčice.
Tyto dva týmy můžete osobně podpořit na mistrovství České republiky, které se koná v našem kraji 27.8. - 28.8. 2022 v Pardubicích na městském atletickém stadionu Hvězda. 
Trunec Pavel

Krajské kolo v požárním sportuKrajské kolo v požárním sportuZdroj: P. Trunec