Tak média zase hlásala, že nás v noci na středu čeká další superúplněk s tím, že Měsíc bude od Země vzdálen pouhých 357 309 km, to znamená dokonce o 85 km blíže, než byl ten dubnový. Čtvrtá ranní měla být tou hodinou, kdy bude nejlepší viditelnost.

První zkouška chlapeckého sboru Bonifantes po obnovení výuky proběhla v netradičních prostorách - na tribuně atletického stadionu.
FOTO: Půst končí, konečně spolu. Mladí umělci zpívali na tribuně stadionu

Naše čuba pes se však ohlásila se svou pravidelnou potřebou venčení již ve 3:05 hodin. No nic, tak jsem s ní vyrazil, foťák pro strýčka příhodu jsem si s sebou vzal. Než se nejlepší přítel člověka stačil vycvrknout, když už jsem venku byl, pár fotek jsem rovnou pořídil. Na čtvrtou ranní se mi teda rozhodně už čekat nechtělo.

Hřebečské důlní stezky.
ČTENÁŘI NA CESTÁCH: Trochu urbex, trochu sci-fi, trochu horor

Pokud nemáte lepší zábavu, klidně se na ně podívejte. Jenom dodávám, že na obrázcích nejsou žádná strašidla, ale zajímavou clonu vytvořil ořešák, který se mi postavil do cesty, něco jsou jen amatérsky rozmáznuté zrcadlové odrazy z okna. Jo, a zatmění se taky v té době nekonalo, ale plující mráčky udělaly kolem svítivé koule krásnou scenérii.

Tak jsem si jen říkal, kolik asi takových krásných chvil v životě jen tak zbůhdarma, promiňte mi ten výraz, prostě jen prochrápneme…

Jaromír Pýcha, Dolní Roveň