Maxijedlík Jaroslav Němec z Pardubického kraje má za sebou několik světových rekordů. V poslední době se zaměřuje spíše na jídla extrémní, než kvantitativní. Snědl i tři nejsmradlavější jídla na světě. Ale kromě toho také rád vaří a peče. Zde je jeho recept na vánoční rumové kuličky.

Suroviny :
200g dětských piškotů,100g čokolády na vaření, 5 lžic strouhaných mandlí nebo vlašáky,100g cukru moučka, 4 lžíce rumu,2 lžíce vychladlé silné kávy, 100g másla,špetka drceného badyánu,špetka drceného hřebíčku,kokos nebo strouhané oříšky na obalení.

Postup přípravy:
Piškoty umeleme nebo rozdrtíme a přesypeme je do mísy, kde je pokapeme rumem a kávou. Přidáme změklé máslo, cukr, rozpuštěnou čokoládu, strouhané oříšky,badyán,hřebíček a spojíme.
Tužší hmotu rozředíme kávou nebo rumem, řidší zahustíme oříšky nebo kokosem.Hmotu na kuličky dáme na hodinu do chladu. Poté lžičkou odebíráme menší kousky a tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu nebo oříšcích.

Dobrou chuť přeje

Jaroslav Němec, Bystré u Poličky