Závody jezdecké všestrannosti se v Pardubicích vždy těší velkému zájmu jezdců a je tomu tak i tentokrát. Pořadatelé vypsali deset soutěží v různých stupních obtížnosti včetně nejnáročnější soutěže Zlaté podkovy. Součástí závodů je také Oblastní mistrovství Východočeské oblasti, kvalifikační kolo Českého poháru 2022 ve všestrannosti a kvalifikační kolo Národního poháru všestrannosti.

Jezdecká všestrannost kombinuje tři disciplíny – drezuru, parkur a cross, tedy terénní závod s překonáváním přírodních i uměle vybudovaných překážek v dráze Velké pardubické. Třídenní program zahájí páteční drezury, děti na pony a závodníci v soutěžích nižší obtížnosti budou absolvovat také parkury. V sobotu na děti čekají crossy a ostatní se vydají do parkurových kolbišť. V neděli pak závody vyvrcholí atraktivními a náročnými terénními zkouškami na různě obtížných tratích.

Po všechny tři dny budou závody startovat už v osmi hodin ráno a vzhledem k počtu soutěžních dvojic jezdec – kůň budou končit až v pozdních odpoledních hodinách. Vstupné pro diváky je vždy zdarma.

Kateřina Anna Nohavová