„Z toho jak dlouho je zavřeno, je nám smutno. Letecké muzeum žije z návštěvnosti. V roce 2019 jsme dosáhli 35 tisíc návštěvníků a loni jsme měli otevřeno pouze čtyři měsíce. Naše muzeum je trošku showroom. Je tady plno atrakcí jako skluzavka pro děti, simulátory, šlapací letadýlka. Vedle toho je pak hlavní rarita to, že naše letadla létají. Lidé, když si pak v naší kavárně dají kávičku, tak se na ně mohou dívat. Máme také akce jako Muzejní noc nebo Létáme pro vás. Letadla máme postavená jako repliky, ale odpovídají letadlům z té dané doby, jsou udělané úplně stejně. Nejsou v nich baterie a startéry, startují se rukama. Lidé provoz letadel chtějí vidět. Proto tomu říkáme živé muzeum,“ popsal toto místo jeho vedoucí Vladimír Handlík.

Ilustrační foto.
Problém s vakcínami trvá. Boleslavské očkovací centrum dává jen druhou dávku

V současné době zaměstnanci muzea pracují na jeho zvelebování. I v době uzavření instituce je stále co dělat. Všichni se ale už moc těší na to, až se zase otevře a budou moci přijít lidé.

„To je tady veselo. Děti si můžou užít také naše atrakce a maminky si zase mohou sednout do naší letecké kavárny,“ doplnil Vladimír Handlík. Právě součástí kavárny jsou také malá šlapací letadýlka pro nejmenší děti a hlavně, je z ní nádherný výhled na letiště, nad nímž se za krásného počasí prohání borci se svými stroji.

Budova věznice v Mladé Boleslavi sloužila svému účelu do 50. let 20. století. Nyní ji využívají hlavně filmaři. Hrála i ve snímku Šarlatán.
Do bývalé věznice se jen tak nepodíváte! Byl tu Šarlatán Trojan i Tom Cruise
Z Muzea hraček v Benátkách nad Jizerou. Na snímku Jiří Fiala.
Ojedinělá expozice hraček! Do muzea v Benátkách za ní jezdí lidé z celého světa