Řeč je o známém silákovi Reném Richterovi, zvaném Golem, který tak překonal světový rekord. „Je to neuvěřitelné a navíc to trvalo pouhých pětapadesát vteřin,“ reagoval na úterní událost Miroslav Marek z Agentury Dobrý den Pelhřimov.

Tímto činem odstartoval pětačtyřicetiletý kuchař s extrémní silou v čelistech akci zvanou Rekordy v karanténě. „Zuby mě nebolí, ale motá se mi hlava. To je jediná věc, se kterou bojuji, protože mi jde velký tlak do hlavy. Že mi jeden beton při tom spadl na nohu, problém není,“ prozradil René Richter.

Těsně po svém neuvěřitelném výkonu ještě dodal, že ale nejvíce hrdý je na svého syna. Jedenáctiletý Matthias Richter, který zavítal do Pelhřimova se svým otcem, totiž uzvedl v zubech čtyřicetikilové závaží.

René Richter také představil dvanáctiměsíční projekt Golem proti dopingu. Tento muž má v úmyslu v průběhu dvanácti měsíců překonat dvanáct světových rekordů. Navíc chce dokázat, že člověk může dosáhnout sportovního úspěchu na světové úrovni bez použití podpůrných látek jakými jsou například anabolické steroidy.

Zmíněné Rekordy v karanténě, které pokračují v Pelhřimově až do neděle 14. června, nabídnou ještě muže zasypaného kostkami ledu, nejvíc portrétů lidí v roušce, nejvíc tupláků v jedné ruce, nejvíc kliků na jedné ruce s výskokem a mimo jiné také první létající toaletu.

Na zahradě pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit si navíc návštěvníci mohou prohlédnout velkou výstavu 30 let pelhřimovských rekordů, která bude k vidění do 28. června. Následně od 30. června ji budou moci zhlédnout zájemci na hradě v Lipnici nad Sázavou.