Svěřenci trenéra Koubka odjížděli do Prahy za vyrovnaného stavu. Pozitivní bylo, že se do sestavy mohla vrátit klíčová opora Pardubic Šmíd.

Od prvních sekund zápasu bylo cítit, že je nálada svázaná důležitostí těchto bojů. V první třetině se trefil se štěstím pouze domácí Procházka.

V druhé dvacetiminutovce se již potvrdil vliv Šmída, který srovnal skóre. Pražané se ale nedali zahanbit a odskočili na rozdíl dvou branek díky trefám Kopeckého a Perglera.

Divácky nejzajímavější třetí část začala lépe pro hosty. Podařilo se jim rychle srovnat, ale hráči Vinohrad opět dokázali dvakrát skórovat a Šmíd pak pouze poupravil na výsledných 5:4.

Velkolepý obrat

Druhý zápas byl naprostý opak toho prvního. Pardubičtí od začátku tlačili a bylo znát, že je prohra namotivovala. Výsledek ale tomu neodpovídal. Po první části totiž na světelné tabuli svítil výsledek 4:1 pro domácí. Vinohrady využily každou šanci, kterou měly.

Sokoli dostali výhodu pětiminutové přesilové hry, díky zkratu domácího hráče Kopeckého. Tu Pardubice chytily pořádně do svých rukou. Přišla obrovská smršť. Nejdříve snižoval Kaluža na 4:2 a poté dokázali Pardubičtí dát šest branek. Náhle z toho byl otočený nepříznivý výsledek a vedení o dvě branky.

Ve třetí části již Vinohrady nedokázaly překlopit utkání zpět na svoji stranu. Zápas skončil výsledkem 10:5 pro svěřence trenéra Koubka. Pardubicím se tak opět podařilo stav v sérii, a to na 2:2.

Sokoli Pardubice - TJ Sokol Královské Vinohrady
Zítra, 19:00, hala Dašická