Brozany potvrdily roli favorita. Od začátku utkání sice pardubická rezerva držela míč spíše na svých kopačkách, ale do vážnější šance je domácí nepustili.

Naopak první vážnější situaci si vytvořil právě Sokol. Po levé straně se protáhl do vápna Jindráček, který následně našel osamoceného Výborného. Ten si zpracoval míč na penaltovém puntíku a vystřelil. Jeho pokus ale zhatil brankař hostů Hrnčíř.

Ten držel hosty svými zákroky až do dvacáté čtvrté minuty. Po povedeném centru Výborného si našel ve vápně míč Bechyně, který se již nemýlil. Domácí vedli 1:0.

Do konce poločasu pardubičtí byli na balonu aktivnější, ale vyrovnání nepřišlo. Zároveň Brozany v klidu ubránili svůj nejtěsnější možný náskok.

Na body rezignovali

A zase ten Výborný. Dvě minuty po zahájení druhého poločasu si našel ve vápně míč opět tento střelec, a při pardubickém zmatku v obraně, mohl skórovat.

Pardubičtí se dostali k první velké šanci až v průběhu padesáté osmé minuty. Domácí ale podržel jejich kapitán Havránek.

Celek z města koňů se snažil oživit hru několikanásobným střídáním, ale tato snaha byla zbytečná. Další zářez na pažbě si zapsaly Brozany v tři a sedmdesáté minutě, kdy domácí Gebert byl faulován ve vápně, a domácí tak mohli zahrávat pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Šup.

Rezignovaný výkon Pardubic přinesl další hřebík do rakve Pardubic. Po levé straně utekl Šup a svoji druhou brankou v zápase navýšil skóre na rozdíl 4:0. To se psala osmdesátá druhá minuta.

Do konce utkání se již nic zajímavého nestalo a pardubická rezerva nezačala jarní putování, třetí nejvyšší fotbalovou soutěží, nejlépe.

Na umělku se jim nechtělo…

Dohráno. V jejich případě však nehráno. Živaničtí fotbalisté si tak musí na start jarní části počkat. Měli nastoupit v sobotu od čtvrt na jedenáct ve Zbuzanech. „Už v týdnu před zápasem jsme soupeřem byli obeznámeni o nezpůsobilosti jeho hrací plochy. Nabídl nám možnost odehráni tohoto utkání na umělé trávě v Praze na Vyšehradu . Jelikož se však dva týdny připravujeme na přírodní trávě, tak jsme tuto variantu zavrhli. Duel byl proto odložen. Náhradní termín bude zvolen pravděpodobně na přelomu března a dubna,“ vysvětluje živanický sekretář a člen základní sestavy Michal Buriánek.

SK Sokol Brozany - FK Pardubice B 4:0 (1:0)

Fakta – branky: 73. z pen. a 82. Šup, 24. Bechyně, 47. Výborný. Rozhodčí: Řeháček. ŽK: 2:1. Diváci: 290. Pardubice B: Hrnčíř – Hajník (77. Jarkovský), Řehák, Mareš (59. Vítek), Sychra – Stýblo (77. Řezníček), Patrák, Formáček, Kubart – Rayan, Vít.