K výhře fotbalistů Živanic nad Karlovými Vary (3:1) přispěl i Milan Ujec, jenž vstřelil dvě branky. „Konečně se to povedlo protrhnout, gólů teď moc nedáváme,“ říká v rozhovoru osmadvacetiletý útočník.

Byl to zatím váš nejlepší zápas v ČFL?
Neřekl bych, že přímo nejlepší. Ve třetí lize herně nezaostáváme, spíše jsme měli v řadě utkání smůlu. Neproměňovali jsme šance, teď se nám konečně podařilo vstřelit i góly.

I trenér Roman Oliva poznamenal, že jste konečně převahu vyjádřili brankově. To byl hlavní klíč k úspěchu?
Přesně tak. Ani vlastní gól na 1:1 nás nepoložil. Po standardce někdo před Ondrou Herzánem tečoval míč a on si to tam nešťastně srazil. To je právě ta smůla, která nás provází. Bylo vidět odhodlání, vyhráli jsme.

I váš příspěvek v podobě dvou gólů týmu pomohl…
Byly to celkem pěkné akce. David Petrus se podíval a míč mi dobře vrátil. Sice na levou nohu, což bývá padesát na padesát (usmívá se), ale povedlo se, míč tam zapadl. Konečně, protože moc gólů teď nedáváme.

V čem vidíte největší rozdíly mezi ČFL a divizí, kterou jste hráli v minulé sezoně?
Je to rychlejší a celkově fyzicky náročnější. Hlavně není tolik šancí za zápas jako v divizi. Tady se musí proměnit skoro každá šance, která se naskytne. V divizi jich bylo třeba dvacet, teď podstatně méně. A taky soupeř dokáže potrestat naše chyby, i sebemenší může znamenat problém.

Ve středu od 17 hodin hrajete další třetiligový zápas v domácím prostředí, přijedou momentálně vedoucí Zápy. Jak se na ně chystáte?
Budeme se snažit navázat na výkon, který jsme předvedli v posledním utkání. Zápy jsme měli už před sezonou v generálce, tak víme, co nás může čekat. Ve třetí lize se dá hrát s každým.

Soupeř má v sestavě řadu hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží (brankář Luděk Frydrych, Pavel Hašek či Tomáš Jablonský)…
Kádr mají nabitý, hovoří se i o tom, že mají postupové ambice do druhé ligy. I to by mohlo další diváky na zajímavý zápas do Živanic přilákat.

Ilustrační foto
Historicky první tříbodová výhra Živanic v ČFL