Pardubicím chyběl kvůli karetnímu trestu Tomáš Čelůstka, kterého zastoupil na levém kraji obrany Martin Toml. A právě on se postaral o první gól zápasu, když byl po rohovém kopu připraven na dorážku a poslal míč do sítě.

Hosty vrátil do hry Šimon Šmehyl, který využil zaváhání brankáře Letáčka při zpracování míče a zakončil do odkryté brány. Vedení mohl vrátit domácímu týmu Petráň, ale zblízka hlavičkoval mimo.

Až ve 30. minutě se pardubický útočník trefil. A to z penalty, kterou sudí nařídil za ruku znojemského Maksiče. "Utkání jsme rozehráli velmi dobře, vedli jsme a bohužel udělali chybu. Jirka Letáček je mladý hráč a má na to právo. Hráči chtěli chybu Letáčka napravit. Měli jsme pohovory po utkání v Ústí, padlo to na úrodnou půdu, protože to s námi nezaklepalo," řekl pardubický trenér Jiří Krejčí.

"Přijeli jsme s větším respektem, což mě trochu mrzí. Hráče jsme upozorňovali, že standardky mají domácí nebezpečné. Díky naší nedisciplinovanosti jsme inkasovali, přesto se nám podařilo vyrovnat," uvedl František Šturma, trenér Znojma.

Na druhý gól už ovšem Znojemští odpověď nenašli. Naopak skórovali hráči Pardubic. Střelu Petráně ještě Buček vyrazil, ale o chvíli později už se trefil Mužík. Ten dorážel po střele Solila do tyče.

"Ve vápně jsme měli více šancí, vyhráli jsme zaslouženě. Vážím si toho. Byl to týmový výkon, jednotlivci dali své přednosti ve prospěch týmu, i proto jsme zvítězili," dodal trenér Krejčí.

Opačný dojem měl ze svého týmu kouč Šturma. "Jsme bezzubí v šestnáctce. Nemáme klasického hrotového útočníka, který by podržel míč a byl více nebezpečný. Poslední zápasy jsme prohráli, ale výkon byl dobrý. Tentokrát nejsem spokojený. Fotbal je týmová hra, ale bylo to jen o jednotlivcích. O záchranu se takto nehraje," prohlásil.

Jaroslav Petrouš s novým rekordem v hodu diskem
Velká cena města Pardubic: O atletické rekordy i kvalifikační limity

Pardubice - Znojmo 3:1
Fakta – branky: 9. Toml, 30. Petráň z penalty, 74. Mužík – 20. Šmehyl. Rozhodčí: Cieslar – Fišer, Mojžíš. ŽK: Šejvl - Conner. Diváci: 648. Poločas: 2:1.
FK Pardubice: Letáček – Prosek, Piroch, Šejvl, Toml – Jeřábek – Lee (64. Mužík), Solil, Tischler, Fousek (72. Sokol) – Petráň (77. P. Černý). Trenéři: Krejčí a Novotný.
1. SC Znojmo: Buček – Helísek, Cukovič, Maksič (33. Beganovič), Cihlář (59. Kuffour) – Dramé, Conner – Kunca (77. Teplý), Machalík, Mudra – Šmehyl. Trenér: Šturma.