Právě Brazilec, který přišel z Mladé Boleslavi, se jako jediný zapsal mezi střelce. Už v 7. minutě se po rychlé akci Mikera dostal k zakončení.

„Ewerton je pro nás zajímavý typ, protože je schopný obehrát protihráče jeden na jednoho. Hrál dobře, i když některé věci mu vysvětlujeme,“ řekl trenér Jaroslav Novotný.

Po jednom z ostřejších zákroků soupeře musel být Ewerton ošetřován mimo hřiště. „Je dobře, že se do zápasu vrátil a poločas dohrál,“ doplnil Novotný.

Druhá jedenáctka Pardubic mezitím trénovala na vedlejším hřišti. O přestávce si oba domácí týmy role prohodily.

„Šlo o to, aby si zahráli všichni, které jsme chtěli vidět. První poločas byl z naší strany fotbalovější, více jsme dostávali soupeře pod tlak. Ve druhém už to takové nebylo,“ řekl kouč.

V sobotu se Pardubice v dalším přípravném utkání potkají s prvoligovým týmem Liberce. Zápas se hraje v sobotu od 11 hodin na hřišti v Turnově.

Pardubice – Liberec B 1:0
Fakta – branka: 7. Ewerton. Rozhodčí: Vodrážka – Drábek, Preclík. ŽK: 0:1. Diváci: 60. Poločas: 1:0.
FK Pardubice – 1. poločas: Boháč – Surzyn, Zukal, Šejvl, Sláma – Tischler – Selnar, Miker, Lee, Ewerton – Šplíchal. 2. poločas: Hrnčíř – Prosek, Čihák, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Sokol, Hlavatý, Solil, Pfeifer – Zifčák.
FC Slovan Liberec B: Hnízdil – Baláž, Blažek, Aussi, Šulc – Daněk, Knobloch, Kim, Yuzvak – Mashike, Šíma. Střídali: Gabko, Kratochvíl, Kytka, Králíček, Dvořák.

Ilustrační foto
NOHEJBAL: Prvenství čapli troufalí mladíci