Proti exligovému Brnu trenéři nasadili brankáře Jiřího Letáčka, pro něhož to byl první druholigový start. A domácí tým šel rychle do vedení, když po centru Fouska skóroval Kovář hlavou. Stejný hráč mohl zvýšit o chvíli později, ale zakončení mu nesedlo.

"Do zápasu jsme nevstoupili příliš dobře, nedařilo se nám, nedostávali jsme se do kombinace. Po prvním centru jsme prohrávali. Pak trvalo celou půlku, než jsme se z toho otřepali," uvedl Pavel Šustr, trenér Brna.

Pardubičtí byli aktivnější, jenže ani Černý ve své šanci neuspěl. Na druhé straně mohl zakončovat před odkrytou brankou Sedlák, ale stoper Klíma ještě stihl míč odkopnout do bezpečí.

"Z naší strany byl první poločas velmi dobrý. Myslím, že jsme z něj měli vytěžit více. Třeba v šanci Kováře, který to řešil na zadní tyči neobratně," řekl pardubický trenér Jiří Krejčí.

Další podstatné momenty následovaly po přestávce. Ve 47. minutě zastavil Prosek těsně před pokutovým územím protihráče a sudí Hrubeš zákrok ocenil červenou kartou. Následnou standardní situaci Magery zblokovali domácí hráči, ale odražený míč napálil Dominik Kříž přesně do horního rohu. Za stavu 1:1 tak začala brněnská přesilovka.

Hosté se opět radovali v 68. minutě, ale předčasně, protože gól Ruska neplatil kvůli faulu na Jeřábka. Prosadit se mohli i domácí, v závěru po centru Mužíka zakončoval Fousek nad branku. V nastavení pak brněnského Růska vychytal Letáček, poslední střelu Kříže zastavilo břevno.

"Druhý poločas byl ovlivněn vyloučením hráče Pardubic. Prosřídáním ve středu zálohy jsme dokázali lépe kombinovat, pak už to bylo o dobývání brány. Proti deseti už jsme hru celkem kontrolovali," prohlásil Šustr.

"Vstup do druhé půle začal špatným trefením míče a vyloučením. Potom jsme se soustředili na obranu, samozřejmě i na rychlý brejk či standardní situace. Soupeř byl na míči, s kusem štěstí jsme bod vybojovali. Co se týče morálky a charakteru, tak patří týmu velká pochvala," uzavřel Krejčí.

Pardubice - Brno 1:1

Fakta – branky: 6. Kovář – 49. Kříž. Rozhodčí: Hrubeš – Vitner, Hock. ČK: 47. Prosek (Pardubice). ŽK: Jeřábek, Klíma, Tischler – Pavlík, Růsek. Diváci: 847. Poločas: 1:0.
FK Pardubice: Letáček – Prosek, Šejvl, Klíma, T. Čelůstka – Jeřábek – Kovář, Tischler (84. Mužík), P. Černý, Fousek – Petráň (52. Čmelík). Trenéři: Krejčí a Novotný.
FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Gomes (55. Vraštil), Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Sedlák (46. Kříž), L. Krejčí – Lutonský (76. Jambor), Růsek, Bartolomeu – Magera.

Duel Tipsport extraligy v ledním hokeji mezi HC Dynamo Pardubice (bílém) a HC Verva Litvínov (v č
Pozdní příjezd nevadil. Pod jasnou výhru Litvínova se podepsal i Ščotka