Na podzimní zápas, spíše divoké žižkovské dopoledne, se jen tak nezapomene. Pardubičtí fotbalisté v něm prohrávali 1:3, ale pak utkání na Žižkově otočili, aby v nastavení inkasovali čtvrtou branku z penalty. Viktoria Žižkov – FK Pardubice 4:4. Nyní je tu jarní odveta na stadionu Pardubic.

„Gólová přestřelka se opakovat nebude, tedy alespoň ne na naši branku. Směrem dopředu bychom se ale za čtyři vstřelené branky nezlobili,“ řekl pardubický fotbalista Pavel Černý.

Na hřiště sedmých Pardubic zavítá aktuálně poslední Žižkov. Pražský tým, který nyní vede trenér Miloš Sazima, získal v jarní části zatím čtyři body. Východočeši o dva více, ale zároveň již třikrát za sebou nevyhráli.

„Víme, že Žižkov je v tabulce v těžké situaci a bude hrát s nožem na krku, tedy s velkou motivací, ale tu máme před našimi fanoušky i my. Rádi bychom si už připsali tři body,“ prohlásil před sobotním duelem Černý.

Žižkov před dalším kolem soutěže ztrácí na první nesestupovou pozici sedm bodů. Pardubičtí hrají o pozice v horní polovině tabulky.

Zápas 22. kola FNL se hraje v Pardubicích v sobotu netradičně až po poledni. Přímý přenos duelu Pardubice – Žižkov totiž vysílá Česká televize, která začátek zápasu nejprve stanovila na čtrnáctou hodinu, ale v tomto týdnu ještě upravila. Duel tedy na stadionu Pod Vinicí začne již ve 13 hodin.