Necelé tři týdny před začátkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pokračují zkoušky hráčů, kteří usilují o pardubický dres. Se třemi fotbalisty už se sice Pardubičtí rozloučili, ale včera se k týmu připojili dva hráči z olomoucké Sigmy – obránce Jiří Sláma a útočník Pavel Zifčák. Oba hned zasáhli do dalšího přípravného utkání proti Trenčínu, který Pardubice sehrály na hřišti ve Svratce.

Východočechům vyšel úvod zápasu, po dvaceti minutách vedli 2:0, jenže ještě do přestávky povolili soupeři stav otočit. Za Pardubice se prosadil Michal Kohút, jeden z nových hráčů, jenž přišel ze Slovácka. Po centru z levé strany se trefil přesně hlavou, podruhé se prosadil ve vápně a zakončil. Další velkou šanci měl Pfeifer, ale mířil jen do brankáře.

„Začátek byl parádní, dostali jsme se do vedení a ještě šance neproměnili,“ uvedl pardubický trenér Jaroslav Novotný. Pak ovšem začal úřadovat Trenčín, který v minulé sezoně zachránil v baráži účast ve slovenské nejvyšší soutěži.

Po rychlé akci trefil odkrytou branku Depetris, z penalty se trefil stejný hráč a po zaváhání pardubické obrany otočil před přestávkou Šulek.

„Soupeř nás začal po ztrátách míče přečíslovat. My jsme si mysleli, že dáme další góly, ale byli jsme potrestáni. Trenčín je kvalitní tým, hlavně nás prověřil svou rychlostí,“ prohlásil Novotný.

Pardubice napravily dojem po přestávce. Po pauze bylo rychle vyrovnáno, když se trefil střídající útočník David Huf. Slovenský tým zapsal střelu do břevna i velkou šanci Bukariho, jehož vychytal Letáček. Pardubice se nakonec vrátily do vedení v 82. minutě, kdy po centru z přímého kopu zakončil přesně Martin Toml.

„Plus? Jednoznačně vstřelené góly. V defenzivě to ještě není tak, jak bychom si představovali,“ přiznal kouč s tím, že příchody ještě nejsou uzavřeny.

Východočeši si tak v letní přípravě připsali druhé vítězství. Již v sobotu je v dalším utkání čeká Jihlava. „Víme, na čem ještě pracovat. Trenčín byl silný na míči, góly jsme dostali většinou z brejků. Na druhou stranu je povzbuzení, že jsme takovému soupeři dali čtyři góly,“ přidal svůj pohled pardubický záložník Pavel Černý. 

FK Pardubice – AS Trenčín 4:3 (2:3)
Branky: 4. a 25. Kohút, 48. Huf, 82. Toml – 27. a 33. Depetris z penalty, 43. Šulek.
Pardubice: 1. poločas: Letáček – Prosek, Šejvl, Toml, Sláma – Jeřábek – Kohút, Černý, Hlavatý, Pfeifer – Zifčák. 2. poločas: Letáček – Sokol, Šejvl, Toml, Sláma – Solil – Mužík, Černý (69. Hlavatý, 77. Kohút), Kovář, Pfeifer (64. Lee) – Huf.