Přesvědčivá reakce. V Jihlavě pardubičtí fotbalisté inkasovali tři branky během prvního poločasu, v krajském derby proti Chrudimi předvedli půli v opačném gardu. Poločasový výsledek 3:0 určil směr k desátému vítězství tohoto ročníku.

„V závěru podzimu je to složité, přicházejí zranění, nikdo nedokáže hrát celou sezonu v top formě. Zajímá mě výsledek, ten jsme navíc v prvním poločase potvrdili i dobrým výkonem. Zvládli jsme to na jedničku,“ uvedl po výhře 4:0 Jiří Krejčí, trenér Pardubic.

Jeho tým vyhrál i sedmý domácí zápas v této sezoně. Pod Vinicí inkasoval pouze dvakrát, skórovat se nepodařilo ani Chrudimi.

„Jestliže první poločas v Jihlavě ukázal odvrácenou tvář, tak nyní zase charakter hráčů. Bylo vidět, jak hrají se zaujetím a jak je fotbal baví,“ těšilo trenéra Krejčího.

SEDM GÓLŮ KAPITÁNA
Spokojený může být pochopitelně i kapitán Jan Jeřábek. Po dvou trefách už je se sedmi góly nejlepším střelcem pardubického týmu.

„To se mi ještě ve druhé lize nestalo. Pořád říkám klukům v kabině, že to za ně musím dávat,“ usmíval se Jeřábek, jenž měl za celou minulou sezonu na kontě jeden gól.

„Jako nikdo nečekal, že budeme po čtrnácti kolech první, tak asi nikdo nepředpokládal, že dá sedm gólů. Když jsem hrál defenzivního záložníka já, tak jsem dával třeba čtyři nebo pět gólů za podzim. Nevím, proč by je nemohl dávat Honza,“ glosoval střeleckou bilanci kapitána kouč Krejčí.

Krajské derby sledovalo téměř 1800 diváků. „Škoda, že nebylo ještě trochu lepší počasí, ale i tak byla atmosféra skvělá,“ řekl Jeřábek.