Pardubičtí fotbalisté šestkrát v řadě vyhráli. Naposledy zdolali Líšeň, ale přišli o zraněného brankáře Jiřího Letáčka. Vyšetření ukázala, že bude chybět nejen v derby, ale i ve zbytku podzimní části.

„Jirka na nějaký čas zmizí z branky, na druhou stranu jsme očekávali i horší scénář. Nemá sice přetržený křížový vaz, ale je tam kostní prasklina, která se musí operovat. Když se všechno podaří, tak by za dva měsíce měl být zpátky,“ uvedl Martin Shejbal, trenér brankářů.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: FC Hradec Králové - FK Pardubice.
Fotbalové poměry se mění

Ten má k dispozici ještě dvojici Nicolas Šmíd a Štěpán Hrnčíř. Prvně jmenovaný dochytal spolehlivě duel proti brněnskému celku. Oproti poslednímu utkání se vrací záložník Michal Hlavatý, otazník je zatím nad startem zraněného Lukáše Pfeifera. Nastoupit nemůže Jiří Miker, jenž hostuje v Pardubicích právě z Hradce.

Hradec - Pardubice
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
11. kolo, sobota 5. 10. od 13.10 hod. (ČT Sport)
Všesportovní stadion

I soupeř Pardubic má za sebou úspěšný sled zápasů, který přerušila až prohra na hřišti Zbrojovky. „Hradec prohrál těsně před koncem, jinak má taky dobrou sérii. A hlavně má dobrou sérii s námi,“ připomněl pardubický trenér Jiří Krejčí.

Jeho tým chce tuto bilanci poupravit. „Může být trochu výhoda v tom, že tady máme řadu kluků, kteří nejsou zatížení minulostí. Derby je derby, podle vzájemné bilance obou týmů se dá říct, že je Hradec favorit, ale uvidíme, jak to dopadne,“ řekl Krejčí.

Pardubičtí pojedou k derby tentokrát v pozici lídra soutěže. „Respekt máme ke každému soupeři, ale obavy určitě ne,“ prohlásil trenér.

Utkání Fobalové národní ligy mezi FK Pardubice (ve červenobílém) a SK Líšeň ( v modrém) na hřišti pod Vinicí v Pardubicích.
Komentář Tomáše Raise: Do derby se půjde jinak