„Je před námi nový ročník, na který se všichni těšíme. Věřím, že se ho podaří kompletně odehrát jako ten minulý,“ říká RENÉ ŽIVNÝ, předseda Pardubického krajského fotbalového svazu.

Fotbalové utkání ČFL: FK Pardubice B - Sokol Živanice.
ČFL: Oba krajské týmy chtějí zaujmout fanoušky aktivním a pohledným fotbalem

Právě minulá sezona byla první po covidových opatřeních, která se mohla odehrát až do konce. Členové Výkonného výboru Pardubického KFS mají za sebou více než rok ve svých funkcích. „Nebylo to jednoduché období vzhledem k situaci, v níž jsme svaz přebírali. Děkujeme za podporu Fotbalové asociaci, Pardubickému kraji i dalším partnerům,“ dodal Živný.

V minulé sezoně Vysokému Mýtu (v bílém) útok na postup nevyšel. Vyjde to v té nadcházející?
DIVIZE: Vyhrát každé utkání, tak velí nový vysokomýtský kouč Pulpit

V první polovině roku se uskutečnila Valná hromada Pardubického KFS, které se zúčastnili i předseda FAČR Petr Fousek a generální sekretář FAČR Michal Valtr. A konala se řada akcí přímo na fotbalových trávnících. Po delší odmlce se sešel krajský výběr dospělých, který odehrál zápas národní kvalifikace Regions Cupu. Úspěšně v kláních na různých akcích reprezentovaly region mládežnické výběry.

Ilustrační foto.
KRAJSKÝ PŘEBOR: Kdo byl nahoře, chce tam setrvat. I nováčci mají ambice

Pod taktovkou Pardubického KFS se uskutečnilo krajské finále veteránského fotbalu v Lázních Bohdaneč nebo vrchol pohárové sezony v Kameničkách. Vítězem Poháru hejtmana Pardubického kraje se stal celek z Libišan.

Ilustrační foto.
KOMENTÁŘ: Přeborové prognózy? Před startem soutěže je to spíše věštění

O další trofeje se bude hrát v novém ročníku, který startuje. Diváci se mohou těšit na řadu zajímavých zápasů i turnajů. Už v září se v Pardubickém kraji bude konat mistrovství republiky ve veteránském fotbale. Je to tady, sezona 2022/2023 právě začíná!