Lázně Bohdaneč - Ústí nad Orlicí 3:1

Branky: 5. J. Koblížek, 27. Horyna, 29. Sadílek – 86. Kopecký. Rozhodčí: Zeman - Svědiroh, Poláček. Bez ŽK. Diváci: 111. Poločas: 3:0. Lázně Bohdaneč: Šváb - Flekr, J. Koblížek, V. Kakrda (68. Svěrák) – O. Koblížek, Sadílek, Horyna, Markl, Panchártek - Virt (79´Strejček), Klátil. Ústí nad Orlicí B: Krátký - Pirkl, Batrla, Grunta, Stejskal - Krátký (69. Petrjánoš), Kopecký, Petscher, Kopecký - Pavlásek, Bartoš.

Měli na ně pifku. Podruhé během osmačtyřicet hodin se střetly týmy v prostřední krajské soutěži. Jedním ze soubojů byl duel ve čtvrtek ještě vedoucích Lázní Bohdaneč s ústeckou rezervou. V sobotním duelu už ale nastupovali domácí v odvětě v pozici tabulkové dvojky.

„K utkání jsme odjeli bez šesti hráčů a kdyby nebyl ochoten přijít Strejček z rezervního týmu, seděl by na lavici jen trenér.

Nutno ale říci, že to kluci zvládli skvěle. Na velkém ale tvrdém a hrbolatém hřišti s nám hra dařila a byli jsme lepším týmem. Jen díky brankové konstrukci a skvělému Šmídovi nebylo rozhodnuto dříve,“ vrátil se k utkání na půdě soupeře trenér Bohdanče Jan Uhlíř.

Šli jsme do vedení ve druhém poločase, kdy Virt našel před prázdnou brankou Klátila. Škoda akce za dvě minutky, kdy si borci role vyměnili, ale Klátil vzal koncovku na sebe a bohužel nedal. Domácí se snažili, ale naše defenzivní pracovala skvěle. Bohužel i přesto v 87. minutě po spoustě smolných odrazů napříč celým hřištěm se krásnou střelou přes celé vápno a branku prosadili,“ pokrčil rameny Uhlíř po prvním vzájemnému střetu v sezoně.

„Všichni naši borci utkání zvládli včetně brankáře Švába, který odjel místo zraněného Jahelky, a to jen pár hodin po narození druhého potomka. Gratulujeme,“ děkuje svému svěřenci za bohdanečské srdce Uhlíř.

Lázeňští šviháci tak přišli o vedení v soutěži, které jim sebraly Libišany.

Lázně Bohdaneč se chovají v I. A třídě jako mazák.
Nevídaná věc: Hráči se hlásí sami a v Bohdanči zažívají fotbalový boom

Pomsta byla sladká. Za půl hodiny Bohdaneč vymalovala…

„Začali jsme výborně a hosté, kteří přijeli ve značně obměněné sestavě, proti minulému zápasu, nevěděli , kde jim hlava stojí. Zápas jsme v podstatě rozhodli v první půli. Naši borci, kteří hráli v podstatě bez střídání druhý zápas ve třech dnech, zasluhují absolutorium,“ pochvaloval si bohdanečský sekretář Tomáš Jupa.

„Stejně jsme je kluky chválili a poděkovali jim za celou podzimní část, ve které ukázali, jak silné je to mužstvo a tým.

Na přezimovaní v čele I. A třídy to ale nestačilo. Libišanští fotbalisté se po remízové první půli v Rosicích po přestávce střelecky probudili. Nicméně druhé místo se ztrátou jediného bodu je pro nováčka podzimní vysvědčení na výbornou.