Už po minutě se totiž hosté prokombinovali do stoprocentní příležitosti, jenže před Tomečkou ze dvou metrů netrefil bránu Wojnar. Poté si nevídaným způsobem vstřelil vlastní gól levý bek Havířova Igbinoba Mackdonald, který umístil malou domů přesně k pravé tyči hostující brány.

Nikola Skudříková a Lukáš Rac si řekli své ANO přímo na fotbalovém hřišti.
Fotbalová veselka v Českém Těšíně. Před brankou se ženil místní kapitán

„To jsem snad ještě neviděl. Dostali jsme gól zadarmo a určitě nám to pomohlo,“ ví dobře hranický trenér Radek Fojtů.

Na 2:0 dával v 17. minutě po situaci "nedáš – dostaneš" a další chybě Igbinoby Mackdonalda ve střelecké formě hrající Jakub Marek. Indiáni už se pak jen zmohli na snížení z kopačky Lukáše Skoupého.

Zdroj: TVcom.cz

„V první půlce jsme v obranné fázi působili dost chaoticky. Výsledek 2:1 po prvním poločase byl pro nás hodně milosrdný,“ uznal Radek Fojtů.

Kvalitní soupeř, důležité body

Po změně stran už branka nepadla, přestože Havířov místy sahal po vyrovnání.

Roman Hendrych
Z první ligy až do armády. Hlásí se četař Hendrych, někdejší opavský útočník

„Začali jsme více komunikovat a tolik jsme soupeře do šancí nepouštěli, i když v závěru utkání měl tlak, to už jsme čekali na konec a byli rádi, že jsme to ubojovali,“ přiznal spokojený trenér. „Pro nás to jsou strašně důležité body, myslím si, že to byl velmi kvalitní soupeř,“ dodal Fojtů.

Hraničtí si moc neoddychnou. Už ve středu totiž zajíždí ke 2. kolu MOL Cupu do Polné. V případě výhry by Sportovní klub mohl přivítat i některého z nejzvučnějších tuzemských soupeřů.

Fotbalista Václav Činčala v minulosti hrával za Zlín, Slovácko nebo Boršice.
Zlín nebo Slovácko? Nejblíže mám k Baníku, přiznává bývalý ligista Činčala

„Schválně jedeme dřív, dáme si tam v klidu oběd a pokusíme se vyhrát. Sice to není zvučný soupeř, ale silný, má tam hráče z juniorky Jihlavy. Rádi bychom do Hranic dotáhli atraktivního soupeře,“ uzavřel Radek Fojtů, který však bude i nadále postrádat zraněného Petra Vavříka a nejspíš i nemocného Daniela Kuchaře.

Fotbalista Jan Pechánek.
Vyklepáno z trenýrek: Hrát s kocovinou? Radši zemřu. Je to peklo!

SK Hranice – MFK Havířov 2:1 (2:1)

Branky: 3. Igbinoba Mackdonald vlastní, 17. Marek – 24. Skoupý. Rozhodčí: Vrťo – Kontoršikov, Částečka. ŽK: Zupko (Hav.). Diváci: 220.
Hranice: Tomečka – L. Lasovský, Čáp, Kundrát, Novák – Šišlák, M. Lasovský (91. Pecha) – Marek, M. Kuchař, Vyka – Křenek (65. Jemelka). Trenér: Radek Fojtů.

Čtyřiadvacetiletý útočník Morkovic David Tesař se v zápase s Boršicemi blýskl čtyřmi přesnými zásahy.
Čtrnáctigólová demolice v krajském přeboru. Tesař: Soupeře nám bylo líto