Hráčky Slovácka se rozhodly zvýšit popularitu ženského fotbalu, chtějí propagovat svůj sport a třeba i překonat rekord nejvyšší ženské soutěže, proto duel s Horními Heršpicemi odehrají na Městském stadionu Miroslava Valenty, kde běžně nastupují ligoví borci.

Bude to svátek fotbalu spojený nejen s Velikonocemi, ale také především s dětmi. Právě mladých chlapcům a dívkám je věnováno páteční utkání 14. kola první ženské ligy.

„Rozhodli jsme se pojmout tento zápas jako propagaci ženského fotbalu,“ vysvětluje na úvod trenér Slovácka Miroslav Zbořil, který se v Uherském Hradiště nevěnuje pouze ženám, ale v klubu vede také mladší děvčata. „V první řadě jsme rádi, že můžeme zápas odehrát na hlavním stadionu. Pro všechny z nás je to odměna za každodenní píli v tréninku a určitě i motivace do další práce,“ říká Zbořil.

Hráčky Slovácka se rozhodly zvýšit popularitu ženského fotbalu a třeba i překonat rekord nejvyšší ženské soutěžeZdroj: facebook 1. FC Slovácko ženy

60 tisíc diváků na ženské lize

Hlavním cílem vedení Slovácka je dostat ženský fotbal do většího povědomí široké veřejnosti a ukázat lidem, že i ženský fotbal v České republice se dá dělat na vyšší úrovni a může být populárnější stejně jako jinde ve světě.

Vzorem pro všechny tuzemské nadšence jsou zahraniční šlágry, které ve Španělsku, Itálii či Švédsku sledovaly zaplněné stadiony.

„Na zápas žen Atlético Madrid - Barcelona přišlo šedesát tisíc diváků, duel fotbalistek Juventusu s Fiorentinou zase sledovalo 39 tisíc lidí,“ vypichuje mimořádné návštěvy Zbořil.

Na Slovácku jsou skromnější. Rádi by na stadionu přivítali alespoň tři tisícovky, což by znamenalo překonání rekordu v počtu diváků na zápase ženské ligy. V roce 2001 zhlédlo duel Otrokovic se Spartou 2 800 fanoušků.

„Víme, že je trošku jiná doba, ale doufáme, že se nám podaří přilákat na stadion co nejvíce fanoušků. Tímto zveme všechny příznivce nejen Slovácka, aby přišli a vytvořili skvělou atmosféru, která se nesmazatelně zapíše do dějin našeho dívčího klubu," láká Zbořil fandy do hlediště.

I když brněnská Lokomotiva Horní Heršpice patří mezi ligové nováčky, souboj moravských rivalů slibuje napínavou podívanou. Oba týmy mají o co hrát.

Celek z Uherského Hradiště se po nevydařeném podzimu a výměně trenéra zvedá a útočí na čtvrté místo, Brňanky bojují o záchranu v nejvyšší soutěži.

Fotbalistka Slovácka a moderátorka Kristýna Janků
Fotbalistka Janků: Moderování mě neskutečně naplňuje. Miluju to!

Atrakce pro rodiny i autogramiáda fotbalistů

Organizátoři připravili návštěvníkům bohatý doprovodný program, který startuje na malé umělce sousedící s hlavním stadionem v šestnáct hodin.

„Pro rodiny s dětmi budou připraveny atrakce a různé pohybově dovednostní soutěže, po jejichž splnění se chlapci a dívky mohou těšit na zasloužené odměny. Nebudou chybět ani nafukovací atrakce a soutěžit se bude také o nejtvrdší střelu, kde se můžou vyřádit také tatínkové. Na jednotlivých stanovištích budou pomáhat hráči prvoligového týmu,“ informuje Zbořil.

O poločase hlavního zápasu je na programu právě autogramiáda fotbalistů 1. FC Slovácko. Fanoušci budou mít stejně jako při zápasech FORTUNA:LIGY k dispozici stánek s občerstvením, otevřený bude i fanshop a také Síň slávy v prostorách hlavní tribuny.

„K zakoupení bude slosovatelný zpravodaj plný zajímavých informací,“ hlásí Zbořil.

Vstupné je padesát korun, děti do patnácti let stejně jako majitelé permanentek neplatí.