Hřiště týmu z Poohří, které se nalézá kousek od Kyselky v Radošově, kde je usazen stadion pod tamním mostem, obestírá z jedné strany les, z druhé řeka a z třetí vyvýšená železnice.

„Proto naše fotbalová výbava zahrnuje také velký podběrák,“ prozradil netradiční pomůcku ve výbavě Kyselky s úsměvem její předseda Tomáš Doležal „Soupeři často kopali míče do řeky, aby ušetřili čas, takže poté následovaly rychlé akce, jak míč rychle z řeky vylovit, někdy uplaval a chytli jsme ho až na radošovském jezu,“ vracel se zpět ve vzpomínkách.

„Navíc se v té době balony hodně kradly,“ upozorňuje. „Nikdo to tolik nehlídal, takže se stávalo, že jste míče pak našli u soupeřů, ale postupem času už se to hodně zlepšilo,“ vysvětluje Doležal, který kroutí v dresu Kyselky osmadvacátou sezonu.

David Holoubek.
Holoubek: Akademie práci s mládeží v Česku hodně zlepšují, titul přeji Spartě

Jenže příroda není ke klubu z kdysi slavných lázní příznivě nakloněna. „Jednou jsme měli málem vytopené kabiny, když se zvedla hladina řeky a opomenout nemohu ani zryté hřiště divočáky, kdy jsme poté museli využít fotbalový azyl v nedalekých Vojkovicích,“ naráží na další velký problém, který musela Kyselka řešit.

Ani následné oplocení hrací plochy však klid nepřineslo, když tentokrát vzali hřiště útokem krtci. „Každý trénink, každý zápas musíme řešit tento problém, už si nevíme rady, co s tím,“ říká zklamaně.

Když se ale vrátíme k tématu kopačák, tak je Kyselka ještě zvláštní v jednom ohledu. S jedním balonem se nehraje. Důvod? Je speciální.

Místní jej obdrželi od Slavie Praha při vzájemném duelu v projektu Kopeme za fotbal. „Ten si hodně hlídáme, vždyť je to míč, se kterým se hrála Liga mistrů,“ dodává závěrem šéf Kyselky.

Pro unikátní články o Okresním přeboru klikněte v obrázku na kolečko epizody: