Nejdříve pardubická šatna utrpěla ztrátu. Dvojnásobnou. Do mateřského klubu se vrátili stopeři Robin Hranáč a Filip Čihák. O ty by zájem byl dál. Naopak s útočníkem Lukášem Matějkou pardubičtí trenéři už nepočítali. Vzápětí se opačným směrem vydal Václav Míka. Povoláním také středový obránce.

Tím ale pohyby nekončí. K zásadní události došlo o víkendu. Pardubičtí fanoušci se dočkali vysněného návratu. Vedení FK Pardubice dotáhlo do zdárného konce jednání o Michalu Hlavatém. Podepsal přestupové lístky na dlouhé čtyři roky.

„Michal byl pro nás v tomto přestupovém okně prioritou číslo jedna a jsme rádi, že se všechna jednání podařilo dotáhnout do úspěšného konce,“ podotkl k příchodu čtyřiadvacetiletého záložníka sportovní ředitel pardubického klubu Vít Zavřel.

Matěj Helešic je novou posilou FK Pardubice.
Helešic "dostal" čtyři roky natvrdo, žádné hostování

Hlavatý se vrací na místo činu přesně po roce. Vloni si ho Viktorie stáhla z hostování. Respektive mu pod dvou letech na východě Čech skončilo. Loňskou sezonu strávil v Mladé Boleslavi.

„Vrátily se mi krásné vzpomínky na to, co jsem tady prožil. Na dobu, kdy jsem tady hrál, vzpomínám jako na nejlepší časy jak po sportovní, tak po osobní stránce. Jsem rád, že jsem zpátky,“ byla jeho první slova po návratu na Vinici.

Michal Hlavatý přichází do klubu, kde si vydobyl renomé. Lepší startovací čáru si nemůže sportovec přát.

„Fanoušci tady byli vždycky úžasní, na ty se těším opravdu hodně,“ rozplývá se a jedním dechem dodává: „Bylo víc věcí, kvůli kterým jsem se chtěl vrátit do Pardubic. Jednou z nich byl rostoucí stadion.“

Michal Hlavatý dostal zelenou pro návrat do Pardubic.Michal Hlavatý dostal zelenou pro návrat do Pardubic.Zdroj: Radek Klier

Nahrávač za lepším

A je tady i pohyb zpět. Místo do Brazílie si koupil letenku do Plzně „kanárek“ Cadu. Pan asistent, v tomto oboru se prosadil v celé soutěží, bude svými kousky bavit publikum ligového mistra.

Carlos Eduardo Lopes Cruz přišel do pardubického klubu v sezoně 2019/2020 v jejímž závěru se stejně jako Michal Hlavatý podílel na postupu do FORTUNA:LIGY.

V nejvyšší soutěži nastoupil do šedesáti utkání a vstřelil v nich jedenáct branek. Nyní odchází na přestup. Ve městě piva již absolvoval zdravotní testy a s týmem se zapojí do letní přípravy. Přípravné období FK Pardubice odstartuje již zítra a Deník bude u toho.

Cadu odchází do kabiny mistra z Plzně.Cadu odchází do kabiny mistra z Plzně.Zdroj: Profimedia