V pardubické sestavě se objevil Jiří Sláma, který přípravu zahájil v Olomouci, ale v týdnu se vrátil opět na východ Čech. Z nových posil od první minuty na hřiště nastoupil jen Lukáš Červ, trenérům v generálce chyběli Cadu s Tischlerem.

Pardubičtí se dostali do vedení krátce před přestávkou. "Honza Jeřábek mě tam našel. Já jsem se kolem protihráče otočil a vystřelil, gólman skočil na druhou stranu," popisoval autor gólu Pavel Černý.

Předtím měla šance i druholigová Vlašim, která nyní spolupracuje s pražskou Slavií. Na tribuně tak zápas sledoval i Jindřich Trpišovský, trenér českého mistra.

Už v první půli musel zasahovat brankář Letáček proti střele Zlatohlávka, po hodině hry potom Alijagič trefil tyčku. Pardubický náskok zvýšil až v 81. minutě David Huf, jenž sám proti Vágnerovi nezaváhal.

V další šanci se ještě po přihrávce Berana objevil Dufek, ale trefil brankáře Vlašimi. Pardubice zdolali druholigového soupeře 2:0, za týden už oba týmy vstoupí do svých soutěží.

"Je dobře, že jsme vzadu konečně udrželi nulu. Taky je plus, že se prosadili oba útočníci. Pak tam byla ještě spousta nedostatků, máme v týdnu na čem pracovat," řekl ještě Černý.

Pardubice – Vlašim 2:0

Fakta - branky: 43. P. Černý, 81. Huf. Rozhodčí: Berka – Hurych, Arnošt. Poločas: 1:0.
FK Pardubice: Letáček – Prosek (54. Halász), Čihák (68. Toml), Toml (46. Šejvl), Čelůstka (46. Lupač) – Jeřábek – Kostka (62. Dufek), Solil (25. Beran), Červ (62. Šimek), Sláma (68. Čelůstka) – P. Černý (54. Huf).
FC Sellier & Bellot Vlašim: Vágner – Kozel, Broukal, Zukal, Breda – Křišťan, Blecha – Zlatohlávek, Zinhasovič, Višinský – Červenka (náhradníci: Janda, Rigo, Starý, Alijagič, Jíra).