Dani Alves, trojnásobný vítěz Ligy mistrů, majitel šesti pohárů pro vítěze španělské ligy. Alisson, druhý nejdražší brankář historie, „kouzelníci“ Jesus a Danilo z Manchesteru City nebo Coutinho z Barcelony. A další a další. Co jméno, to fotbalová megastar. Všechny je už v úterý 26. března v Praze uvidí na vlastní oči Jaroslav Davídek. „Obrovsky se těším, bude to svátek,“ září oči fanouškovi z Hřivic u Loun při myšlence, že už brzy spatří vysněné „kanárky“, vydá se na duel Česka s fenomenální Brazílií.

„Bude to těžký zápas, jsou výborní. Beru i plichtu,“ směje se Jaroslav Davídek.

Ilustrační foto
FOTBALOVÝ SVÁTEK: Žatečané, Louňané, posílejte selfíčka z Wembley a Edenu!

Vstupenky na přátelské měření sil s týmem pětinásobných mistrů světa byly přitom beznadějně vyprodané během pouhých pěti hodin. Přesto Davídek kouzla, čáry a kličky fotbalových hvězd uvidí. Zvítězil totiž v soutěži Deníku. „Moc mě to potěšilo. Na reprezentaci normálně nejezdím, sleduji nároďák v televizi. A teď hned uvidím Brazílii,“ pokračuje dlouholetý fanoušek, odborník hlavně na okresní přebor a krajské fotbalové soutěže, které velmi bedlivě sleduje, a také pravidelný a úspěšný hráč Tip ligy Deníku.

Bonusem je pro něj navíc fakt, že přátelský zápas s „kanárky“ se bude hrát na stadionu v Edenu, tedy na domácím hřišti Slavie Praha. A Jaroslav Davídek je nadšeným slávistou. „Ještě jsem v Edenu nebyl. Pojedu dříve, prohlédnu si i okolí, pořádně stadion. Teď mi dělá radost i Slavie, jsme první, bude to fajn,“ je rád.

Zraněný Neymar

Mrzí ho jediná věc. „Škoda, že nebude hrát Neymar, bohužel ho trápí zranění. Ale i ostatní jsou obrovské hvězdy, je to skvělý tým,“ pokračuje fanoušek z Hřivic.

Přátelský duel s Brazílií, nejúspěšnějším týmem fotbalové historie, je mimořádnou událostí nejen pro fandy, ale i pro samotné fotbalisty a realizační tým. K vidění určitě budou skvostné technické finesy, rychlý a útočný fotbal. „Utkání s Brazílií bude pro všechny kluky, i pro nás z realizačního týmu, opravdovým svátkem. I když jde o přípravný zápas tak očekáváme skvělou atmosféru, věřím, že nám fanoušci pomohou v souboji se silným soupeřem. Je to věhlasný soupeř a vůbec se fanouškům nedivím, že se prali o lístky, aby brazilské fotbalisty mohli vidět na vlastní oči,“ říká reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

Vojáci ze žateckého 41. mechanizovaného praporu v minulých dnech v Litvě trénovali ošetřování raněných.
FOTO: Vojáci ze Žatce cvičili v Litvě ošetřování raněných

A za pravdu mu dávají i fotbaloví fandové. „Těším se na atmosféru. Brazílii v akci jen tak člověk nevidí a podruhé se mi to už asi nepoštěstí. Takže se moc těším, určitě to bude výborný zápas,“ dodává Jaroslav Davídek.