Devětadvacetiletý záložník, který byl loni v létě oživován přímo na hřišti během utkání reprezentace na Euru, podle serveru The Athletic jedná s Brentfordem. Nováček Premier League nabídl Eriksenovi šestiměsíční kontrakt s následnou opcí.

Právě v anglické lize si Dán udělal obrovské jméno. V dresu Tottenhamu odehrál před 300 zápasů a návrat do Premier League by pro něj znamenal splnění snu.

Eriksen na začátku letošní sezony opustil po vzájemném dohodě Inter Milán. Regule Serie A totiž nedovolují fotbalistům nastupovat s implantovaným kardioverter-defibrilátorem, který byl Dánovi voperován po srdečním kolapsu.

Eriksen má za sebou úspěšnou rekonvalescenci a nějakou dobu trénuje s klubem Odense, kde působil v letech 2005 až 2008. Před časem prozradil, že se chce brzy vrátit zpátky k fotbalu.

Christian Eriksen.
Eriksen má po srdeční zástavě jasný cíl: Chci hrát zase fotbal a účastnit se MS

„Chci hrát zase fotbal. Není žádný důvod, proč bych nemohl. Fyzicky jsem v tom formě,“ nechal se slyšet rodák z Middelfartu. „Mým cílem je hrát na mistrovství světa v Kataru, to jsem měl v hlavě celou dobu. O návratu sním, takže do té doby chci prostě hrát a dokázat, že jsem zpátky na stejné úrovni.“