MORAVSKÁ TŘEBOVÁ. Klub SKP Slovan na jaře vyzkoušel delikatesu v podobě makrel. Ujala se. „Měli jsme s nimi teď výpadek, ale nyní až do konce sezony budou na každém domácím zápase,“ říká sekretář Petr Matoušek. Kromě toho si mohou návštěvníci pochutnat na dalším sortimentu. „Klasicky jsou klobásy a párky v rohlíku, přemýšleli jsme i nad grilovanými sýry, ale to je zatím bez záruky,“ dodal Matoušek. Vedení oddílu tím sleduje jediný záměr – přilákat na fotbal co nejvíce příznivců. „Chceme jít tou cestou, aby kromě fotbalu u nás lidé vyhledávali možnost dát si k snědku něco trochu jiného, než bývá na stadionech zvykem,“ dodal Petr Matoušek s pozvánkou na sobotu 8. září, kdy se na Slovanu hrají střetnutí starších a mladších žáků, žen a od 17 hodin mužů proti Třemošnici.

• SLATIŇANY. Na vynikající debrecínské párky z grilu můžete zajít v sobotu do Slatiňan na divizní utkání Spartaku proti soupeři z Kolína (17). V místní přilehlé hospodě jsou pod vedením Tomáše Sodomky v nabídce ostravské klobásy a pikantní debrecínské párky domácí výroby. „Jsou dělané na kameni na bukovém dřevě a možná to je tajemství jejich úspěchu,“ popisuje přípravu pochutin Tomáš Sodomka. Při společenských událostech či zábavách na tamním hřišti je jeho nabídka navíc rozšířena o steaky.

• HORNÍ JELENÍ. Klub AFK se může pochlubit početnou diváckou kulisou v I. B třídě. Tam se v neděli (17) půjde na šlágr, v němž domácí lídr hostí třetí Lázně Bohdaneč. Připraveno bude i občerstvení. „Zájem panuje o uzeniny. V nabídce u nás jsou klobásy, cigára a párky,” vyjmenovává Pavel Kaplan, vedoucí A týmu. Diváci mohou zvolit i párek v rohlíku nebo drobné cukrovinky pro děti.

• LIBCHAVY. Pozadu nezůstávají ani na Orlickoústecku. Zajeďte například do Libchav, kde si mimo dalších dobrot pochutnáte na výborném uzeném a můžete sledovat sobotní derby Sokola s Řetovou (17).