Žádné chlácholení, jak cenný výsledek uhráli. Chtěli víc. Věděli, že proti italskému velkoklubu měli velkou šanci. „Nestane se vám každý den, že budete šest minut od vítězství proti takovému týmu,“ litoval promarněné šance trenér Jindřich Trpišovský.

Inter Milán - Slavia Praha - Utkání 1. kola základní skupiny fotbalové Ligy mistrů: Inter Milán - Slavia Praha, 17. září 2019 v Miláně. Zleva Romelu Lukaku, z Interu a hlavičkující David Hovorka ze Slavie
Hovorka? Na jeho výkonu nenajdu sebemenší chybu, uvedl Trpišovský

Kouč sešívaných opět ukázal své strategické schopnosti. Týmu neordinoval žádného „zanďoura“, nýbrž aktivní hru s presinkem, který dělal domácím velké potíže.

Fantastický Hovorka

Převaha Interu během utkání? Jen chvilková, žádný vytrvalý tlak italského celku k vidění nebyl. Vždyť i držení míče bylo až do konce střetnutí prakticky vyrovnané. Lukaku a spol. více roztočili obrátky až ke konci zápasu, kdy dokázali srovnat skóre.

„Slavia si věřila, předváděla hru ve vysoké intenzitě. Snažila se o rychlé tempo a silný presink. V ostatních zápasech týmy proti nám většinou čekají na své polovině, zatímco oni se pořád snažili útočit,“ ocenil protivníka kouč Antonio Conte.

Utkání prvního kola skupinové fáze Ligy mistrů mezi milánským Interem a pražskou Slavií
Vstup Slavie do Ligy mistrů trhal rekordy. Češi přetížili internetovou televizi

V souboji s trenérským velikánem tak Trpišovský posbíral další cenné body pro své renomé. Do hry nenasadil žádného typického útočníka, přesto červenobílí často hrozili. V plné kráse se ukázala jako oprávněná důvěra v Davida Hovorku. Škarohlídi ho kvůli jeho výšce odepsali i pro českou ligu, natož pro Evropu, kde ho čekaly souboje s hromotlukem Lukakuem.

Výsledek? Hovorka hrál výtečně a belgického bouráka prakticky vymazal ze hřiště. „Ve všech hodnoceních musí dostat nejvyšší známku. Když má hráč nějaký handicap a dokáže se s ním vyrovnat i proti takovému hráči… Na jeho výkonu nenajdu sebemenší chybu. Je to pro něj velké zadostiučinění,“ chválil Trpišovský šestadvacetiletého stopera, který emotivně prožíval každý souboj.

„Je jasné, že musím hrát agresivněji. Když se ale na sebe po zápase podívám, tak se někdy i stydím, abych řekl pravdu,“ usmíval se hrdina večera Hovorka.

Nelétat v oblacích

Zatímco slávisté byli za svůj výkon na půdě Interu chváleni, italský celek to od tamějších médií pěkně schytal. „První domácí zápas skupiny proti outsiderovi byl katastrofou,“ psal list Gazzetta dello Sport. „Trojice vzadu je trapná a zmatená, kdykoli má rozjet nějakou akci. Traoré skvěle pokryl Sensiho. Lukakův výkon je k zamyšlení, pokud nehrálo roli zranění zad,“ pokračoval italský deník.

Čínští majitelé Interu Milán a Slavie Praha.
Pojítko mezi Slavií a Interem Milán? Peníze z Číny

Vyvstává otázka, zda se sešívaní mohou poprat o postup. „Doufáme v to, ale nemůžeme létat hlavou v oblacích, protože víme, že můžeme předvést i výkony jako v Karviné nebo Opavě,“ připomněl Trpišovský nepovedené ligové zápasy.

Prohry a debakly by však červenobílá družina sbírat neměla, úterní výkon byl toho důkazem.