Rogoz se dostal z vazby v pondělí, takřka po třech měsících od zatčení. "Byl propuštěn," sdělil Oldřich Chudoba, právní zástupce Rogoze, serveru isport.cz. Obhájce obviněného funkcionáře dodal, že jeho klient je na tom psychicky špatně. 

Roman Rogoz
Rogoz je známou firmou. Může stáhnout i svého kamaráda Chovance?

Někdejšímu sportovnímu řediteli Vyšehradu hrozí trest odnětí svobody na dva roky a osm měsíců.

Souvisí s aférou?
Slavoj Vyšehrad, Rogozův bývalý zaměstnavatel a klub namočený do celé aféry, strádá - v tabulce druhé nejvyšší soutěže mu po podzimu patří poslední místo. 

Otázkou zůstává, zda se právní klasifikace v jeho případě ještě nezmění - další vyšetřování a výslechy svědků ukázaly, že Rogoz hrál v případu významnou roli. Podle všeho byl v hierarchii gangu hned pod Berbrem.

Nejenže měl uplácet rozhodčí a fotbalisty kvůli Vyšehradu, ale údajně si pomáhal k obohacení přes sázky. Třeba v přípravě, kdy Vyšehrad zdolal Motorlet vysoko 8:3. Tady měl úřadovat jeho komplic Michal Káník, mimochodem známý už z jednoho případu kolem fotbalové korupce. 

Ilustrační foto
PŘEHLED: Devět prodaných zápasů z kauzy Berbr. Tady jsou svědectví fotbalistů

Berbr je na tom ještě hůř. Někdejší místopředseda fotbalové asociace a šéf krajského svazu v Plzni čelí obvinění ze zpronevěry a podplácení, za což mu hrozí šest let za mřížemi. I jeho by ovšem měl soud pustit z vazby (v sobotu vyprší tříměsíční vazební lhůta).

Stíhání všech aktérů bude dál probíhat na svobodě. Celkem je - tedy zatím - obviněno devatenáct osob. Kromě Berbra a Rogoze se nejčastěji skloňuje jméno rozhodčího Tomáše Grimma, jenž prý s policií začal spolupracovat.

Tomáš Grimm (vlevo) je v Rokycanech znám i díky minipivovaru
Grimm, fotbalový lump: značka FA1R PLAY, výsměch Spartě i pěst od diváka