Zápletky již před utkáním. Pardubická juniorka dokončí podzimní souboj s Jabloncem nad Jizerou. Díky výhře v poháru vede v pomyslném poločase 1:0. Živanice cestují do libereckých kasáren, kde v nehostinném prostředí podstoupí spíše zápas v malé kopané než ve fotbale…

Sobota 10.15: FK Pardubice B (9., 11 b., 11:8) – TJ Sokol Jablonec nad Jizerou (7., 12 b., 14:12). Hřiště Pod Vinicí č. 2.
Lukáš Ouředník, vedoucí mužstva Pardubic B: „ Na domácím hřišti hrajeme netradičně v sobotním dopoledni, neboť FNL má volno. Čeká nás další nováček soutěže, kterého však máme přečteného, neboť jsme se s ním střetli ve druhém kole Poháru České pošty. Myslím si, že naše sestava bude hodně podobná té pohárové. Sice jsme tam zvítězili pouze 1:0 brankou v poslední minutě, ale víme co na soupeře platilo a kdo je jejich klíčovou postavou. Jabloneček má prozatím o bod více než my. Tudíž naším cílem nemůže být nic jiného, než výhra a předskočení soupeře v tabulce."
Tip Deníku: 1

Sobota 16.00: SK VTJ Rapid Liberec (15., 6 b., 6:17) – TJ Sokol Živanice (11., 7 b., 13:15).
Vítězslav Rejmon, vedoucí mužstva Živanic: „Cestujeme do specifického prostředí. Malé šatny a stísněné sprchy je asi to nejmenší, co nám v areálu kasáren bude vadit. Horší už je to s rozměry hrací plochy, která vykazuje hodnoty 90 x 45,5 m. Menší už povolená není. Navíc hřiště připomíná tankodrom. A domácí nerovného povrchu umějí využívat. Nehrají líbivý fotbal, nýbrž všechny balony nakopávají či házejí na bránu soupeře. Musíme si proto pohlídat standardky zahrávané nohou, ale i dlouhé auty hráče Halamy. Je jasné, že při bude neustále docházet k osobním soubojům a v nich si soupeř nepočíná zrovna v rukavičkách. Vyšleme tedy na hřiště odolné a bojovné typy. Techničtí hráči, kteří budou neustále napadáni a faulování, se budou muset přizpůsobit hře domácích. To ale nic nemění na tom, že se chceme odrazit od kvalitních výkonů v posledních dvou zápasech. Receptem na zlomení úsilí soupeře by mohla být rychlá branka, nejlépe dvě v jeho síti. Hlavně se musíme oprostit od nějakého nadávání na okolnosti. Nasazením a vůlí se pokusíme urvat nějaké body."     
Tip Deníku: 2