Hvězda zápasu
BENJAMIN VOMÁČKA, obránce Třince. Čistá práce, třinecký kapitán skvěle organizoval obranné šiky, Pardubice se přes ně nedokázaly prokousat. Obrana hostí vyhrála na body.

Moment zápasu
PACKAL HAŠA. Třinecký útočník mohl definitivně rozhodnout, ale svoje sólo v 82. minutě pokazil. Tak dlouho zasekával a kličkoval, až mu dobíhající obránci míč sebrali.

Neškodní! Pardubice doplatily na svoji tragickou hru dopředu a prohrály počtvrté v řadě. Třinci stačila jedna kloudná střela na bránu, aby bral všechny body.

Rozhodující trefa padla ve 23. minutě, kdy se z přímého kopu trefil Miroslav Ceplák. Dokonale převezl brankáře Martina Shejbala, který ještě komandoval hráče ve zdi, nevšiml si, že třinecký záložník udělal tři rychlé kroky a vypálil do prostoru, kde by měl gólman stát.

Víc Třinec na branku nevystřelil. Ani nepotřeboval, Pardubice směrem dopředu naprosto vyhořely. „Mužstvo nechalo na hřišti všechno, snaha s výsledkem něco udělat se nám rozhodně upřít nedala, jenže jsme vždycky ztroskotali na zhuštěné obraně," poznamenal po utkání domácí trenér Jiří Krejčí.

Jedna zajímavá střela Tomáše Dostálka v první půli, rána Jana Řezníčka dvacet minut před koncem z úhlu, a to bylo všechno. Ostatní pardubické útoky se chytly do třinecké defenzivní sítě. „Nejde, abyste v Pardubicích otevřeli hru, to ony dovedou trestat. Nepustili jsme je do žádné šance, to byl základ," radoval se třinecký kouč Karel Kula.

Na pardubickém hrotu se tentokrát statečně bil Lukáš Pouček, jeden jeho sražený centr také spadl shora na břevno, ale na všechno byl většinou sám. Chyběla podpora ze stran, především levý kraj vypadal, jako kdyby se po čtvrthodině píchl do prstu o růži a navždy usnul… Zdvojovaný Jan Jeřábek na všechno nestačil a Martin Hundák, který sestřelil Třinec na podzim dvěma góly, v posledních kolech marně hledá formu. Po poločase ho také domácí kouč radši vystřídal, na jeho trápení se nemohl dívat.
Na Pardubicích neleží deka, spíš pořádná duchna.

FK Pardubice - FK Fotbal Třinec 0:1
Fakta – branky: 23. Ceplák .
Rozhodčí: Bílek – Vaňkát, Ratajová.
ŽK: 0:3 
(Motyčka, Čelůstka, Janec).
Diváci: 731.
Poločas: 0:1.
FK Pardubice: Shejbal 3 – Přibyl 6, Němeček 5, Tischler 5, Pospíšil 4 – Jarosz, 5 Kudrna 5 (57. Řeznícek 4), Jeřábek 7, Dostálek 3 – Pouček 5 (69. Fikejz), Hundák 2 (46. Sklenář 4).
FK Fotbal Třinec: Paleček – Lisický, Vomáčka, Čelůstka, Janec – Malíř (78. Haša), Hupka, Motyčka, Málek (90. Matoušek), Ceplák – Gulajev (60. Gavlák).

Shejbal: „Gól byl jasně můj"

Žádné schovávání. Pardubický brankář MARTIN SHEJBAL (40) věděl, že třinecký gól měl chytat. Čtvrtá porážka v řadě ho pekelně štvala. „Poslední zápasy jsme do ofenzivy naprosto neškodní. Tentokrát jsme navíc dostali zbytečný gól, který jde na mě," kroutil hlavou nad přímým kopem. Míč přilétl do místa, kde by gólman měl stát…

Čekal jste, že Ceplák bude spíš střílet přes zeď?
Ale ne, Tomáš Pospíšil odstupoval ze zdi, začal jsem ho rychtovat, ať se vrátí na místo a v tu chvíli přišla střela. Vůbec jsem nebyl připravený.
Debata s Pospíšilem pokračovala i po gólu. Vyříkávali jste si situaci?
Přesně tak. Ale gól byl jasně můj. Střela šla na moji stranu a tam gólman jednoznačně musí stát.
Nicméně Třinec zahrál standardku skvěle. Hádám, že jste ani netušil, že Ceplák z krátkého rozeběhu pálí…
To je pravda. Kolem míče stáli tři hráči, dobře celou situaci zaclonili. Ale stejně je to škoda. My si hlavně doma musíme vytvářet šance vepředu, že máme jednu střelu z úhlu ve druhém poločase, je málo. Tady se musíme zlepšit.
Po Českých Budějovicích jste tým chválil. Spadli jste zpátky na dno?
Ale kluci makali i teď, jenže doma zkrátka potřebujete být mnohem produktivnější. V ofenzivě je potřeba víc do soupeře chodit, jít i do rizika. Je potřeba teď hrát tvrdě, na hraně, jenom tak se můžeme vrátit zpátky.  ⋌(ry)