FK Jiskra Heřmanův Městec (5. místo, 6 bodů) – Sokol Staré Hradiště 1. místo, 9 bodů) neděle 17 hodin. Trenér domácího týmu Vratislav Rychtera: „Soupeř má dobře srovnaný kádr od gólmana Habivského, přes libera Vencla s konstruktivním Pecháčkem ve středové řadě. My budeme vycházet z podobné sestavy jako minule, rozhodně nebudeme myslet na zanďoura. Vsadíme na aktivní hru ve snaze donutit soupeře k chybám.“ Trenér hostí Jaroslav Mudroch: „Budu postrádat Hudce, mimo hru je stále Kamerunec Motombi, nejistý je start Pecháčka. Zápas se hraje v atraktivním prostředí a za bouřlivější divácké kulisy, chceme svým výkonem přispět ke kvalitnímu zápasu.“ Pozor si však hosté musí dát na kanonýra Salfického, který v minulém kole vstřelil Valům tři góly: „Jistě, pozornost mu musíme věnovat, ale nejenom od něj hrozí gólové nebezpečí,“ upozorňuje Mudroch.

FC Titanic Srch (3. místo, 7 bodů) – FK Agria Choceň B (7. místo, 4 body) – sobota 17 hodin. V dresu Titanicu nenastoupí Popelka, který je v trestu, otazník je nad zraněným R. Novotným z minulého zápasu. „Příležitost dostanou hráči, kteří se zatím příliš do hry nedostali, tři body jsou povinností,“ sdělil trenér Srchu Jaroslav Míchal.

Semanín (10. místo, 3 body) – Valy (14. místo, 0 bodů) – sobota 17 hodin. Hosté čekají na první body. V trestu je Budinský, neúspěchy nepřinášejí příznivou atmosféru. Objevily se i osobní spory, ale zdá se, že na zápas v Semaníně nebudou mít vliv. V nemocnici je navíc hospitalizován starosta obce a velký příznivec fotbalu Zdeněk Krejčík: „Postrádat bude me Jeřábka a Kutílka, kteří jsou pracovně na šest týdnů v Anglii, do sestavy se vrací Procházka. Získán byl Horák (působil v Prachovicích). Naší snahou je bodovat,“ sdělil včera trenér Tomáš Bolek.

Sokol Moravany (13. místo, 0 bodů) – Rosice nad Labem (4. místo, 6 bodů) – neděle 17 hodin. Derby, které by Moravany rády zúročily v první bodový zisk: „Plánujeme změny v sestavě na několika postech, k dispozi již bude útočník Tomáš Kříž. Mimo hru je stále Cabicar. Utekl nám začátek, ale nelámeme nad mužsvem hůl. Dostáváme laciné góly. To se změní, pevně tomu věřím.“ Milan Ujec, rosický kouč by ale rád v Moravanech bodoval: „Rádi bychom soupeře udrželi na dně tabulky, ale naše sestava bude opět velmi improvizovaná, jiná než v posledním duelu. Hamerský s námi jede, ale bude spíše na lavičce, není zcela v pořádku.“