Do úvodního týdne letní přípravy, který vyvrcholí zápasem s prvoligovou Duklou Praha, vstoupili hráči FK Pardubice. Do zahajovacího tréninku se již zapojilo trio nových fotbalistů, kteří se budou ucházet o místo v pardubickém kádru.

Na vedlejším hřišti areálu Pod Vinicí se sešlo 25 hráčů. Až se sejdou všichni pohromadě, budou jich mít trenéři k dispozici přes třicet.

„Tento týden je takový zajížděcí, budeme trénovat jednou denně. Pak tam vložíme dvoufázové tréninky," uvedl trenér Jiří Krejčí.

Vzhledem k velkému počtu hráčů se možná ještě rozšíří přehled přípravných zápasů. „Chceme dát pořádnou šanci všem hráčům a potom zodpovědně říct, kdo tady zůstane, protože tolik hráčů si tady samozřejmě nechat nemůžeme. Pravděpodobně do tří týdnů bychom chtěli kádr zúžit," upřesnil kouč Pardubic.

Do modelového utkání v rámci prvního tréninku zasáhl David Vavrouš, pardubický odchovanec, který se vrací z pražské Slavie. Ve hře již byli i Tomáš Masař (Zlín) a Jiří Bláha (Hradec Králové).

Dnes by se měl k týmu připojit i Milan Senič, mládežnický reprezentant Srbska. „Máme reference, že je to rychlý levonohý hráč, který prošel mládeží Leverkusenu," poznamenal Krejčí.

Pátým do party nových tváří bude Tomáš Ladra (Mladá Boleslav), jenž se včera vrátil s reprezentací do 19 let z turnaje v Číně. „Převážně se jedná o křídelní hráče. Ve hře máme ještě jednoho Holanďana. Zkušenosti chybí, ale předpokládám, že to doženou elánem," věří kouč Pardubic.

Přípravu zahájilo i šest dorostenců. Z původního výčtu vypadl Jan Bulušek, který se rozhodl upřednostnit studium v jiném městě.

Pozitivní zprávou je fakt, že na hřišti nechyběli Jan Jeřábek a Jan Řezníček, kteří ze zdravotních důvodů nedokončili jarní část. Po dlouhé pauze se do plného tréninku zapojil i David Přibyl, zatím individuálně pracuje po zranění Filip Kopřiva.
Novou smlouvu nemají brankář Luděk Frydrych (míří do Olympie Hradec Králové) a obránce Ondřej Vencl. „Luďkovi končila smlouva a nebylo mu nabídnuto prodloužení. Ondra Vencl naopak smlouvu obnovit nechtěl, což je signál, že tu s námi nechce být," vysvětlil Jiří Krejčí.

Úvod přípravy tak Pardubice zahájily s brankářskou dvojicí Milan Knobloch a Štěpán Hrnčíř. Na začátku července se má k mužstvu ještě vrátit záložník Kim.

Program přípravných zápasů
Tři soupeři z české nejvyšší soutěže a konfrontace s německým Neugersdorfem. To je výběr z menu pardubických fotbalistů pro letní přípravné období.
Zápasový přehled: FK Dukla Praha – FK Pardubice (sobota 25. června v 11.00, hř. Zbuzany), FC Vysočina Jihlava – FK Pardubice (středa 29. června v 17.00, hř. Na Stoupách), FK Pardubice – Oberlausitz Neugersdorf (sobota 2. července v 11.00, hř. Srch), FC Olympia Hradec Králové – FK Pardubice (sobota 9. července v 10.15), FK Pardubice – FK Dobrovice (sobota 16. července v 10.30, hř. Dolíček), Bohemians Praha 1905 – FK Pardubice (sobota 23. července, čas a hřiště bude upřesněno), FK Pardubice – FC Slovan Liberec U21 (středa 27. července v 17.00, hř. Pod Vinicí č. 2).