Těžká pozice… Mladá Boleslav podlehla v domácím prostředí mistrovské Plzni 1:2 a tak si nutně potřebovala spravit na někom chuť. A podle plánovacího kalendáře se měla střetnout s účastníkem třetí třídy Holicko na Pardubicku. V rámci projektu  Kopeme za fotbal zavítaly do města automobilů Moravany. Vybraly si tak další odměnu v podobě přátelského střetu s týmem z Gambrinus ligy.

Moravany se sice posílily o několik hráčů áčka, které hraje krajský přebor, ovšem na Johanu a spol to stačit nemohlo. Středočeši zvítězili 17:1. Našeho zástupce však může těšit jedna věc. Ostřešany před dvěma roky prohrály v Mladé Boleslavi 2:26.
Domácí svého soupeře vůbec nešetřili. Vždyť v prvním poločase nasadili sestavu na vlas stejnou té, s níž vyrukoval do zápasu proti Plzni.

Moravany ale přeci jenom dosáhly vítězství. Stalo se tak na poli diváckém. Vypravily na zápas autobus a zhruba třicítka jejich fanoušků vytvořila svému týmu parádní kulisu.  Nejenže fandili, ukázali se také jako rádci a znalci…
„Vystřelte alespoň na bránu ať nejsme jako Plzeň na Bayernu," křičel nejhalasnější fanoušek na své oblíbence.
Jenže ti v první půli gólmana Diviše ani jednou nezaměstnali. Naopak sami osmkrát inkasovali.

Kromě fotek budou mít hosté na svůj zápas v Boleslavi také vzpomínku na videu. Mimo klasické kamery navíc pořídili i jedno neobvyklé video. Jeden z hostujících stoperů měl totiž během prvního poločasu na hrudi připevněnu speciální GoPro kameru, takže následně jsou pro fanoušky k dispozici i záběry přímo z hrací plochy.

A na ní padaly góly i po změně stran. Boleslav poslala na hřiště čerstvé síly. Po dlouhé době se v zápase, byť s neobvyklým soupeřem, objevili také dva rekonvalescenti – Janíček a Magera. Oba nakonec skončili spolu ve stoperské dvojici. Janíček byl na svém postu, Magera pak zajišťoval Petra Johanu, který se potuloval všude možně. Řízný bek však branku nezaznamenal.

Hattrick dal v prvním poločase Jan Chramosta, ve druhém Jan Štoček. Dva góly dali Nešpor, Štohanzl, který otevřel skóre už v první minutě, Ščuk a Šultes. Jeden přidali Kúdela a Jeslínek. Jednou se trefil do vlastní sítě hlavou obránce Moravan.
Nakonec ale nebyl jediným z hostů, kdo se zapsal do střelecké listiny. Moravany totiž po poločase přidaly, nebo možná Boleslav ubrala a k vidění byly i jejich dvě střely na bránu a jeden vybojovaný roh.

V poslední minutě se pak vydal zkusit střelecké štěstí prostydlý brankář Miller. Došel až za půlku, kde jej hosté o míč obrali a vyslali na zteč opuštěné klece Nováka. Toho domácí obránci gentlemansky nezačali stíhat, takže se zrodil čestný úspěch hostů. Ti  se i přes vysokou prohru  prezentovali velmi sympatickým výkonem.

„Oni byli hrozně rychlí," utrousil jeden z aktérů z řad poraženého celku. To moravanský asistent byl sdílnější.
„Pro všechny to byla super akce a životní zážitek. Škoda jen, že se nehrálo na hlavním stadionu a že výsledek byl pro nás až tak krutý. Nicméně ten herní projev byl markantní. Hlavně v pohybu, v rychlosti, přesnosti nahrávek, v souboji jeden na jednoho, prostě ve všem. Ale to nikomu nevadilo. Hráči a trenér Mladé Boleslavi v pohodě a neměli problém s případnými našimi dotazy či společným focením. Jen škoda, že nebylo po zápase společné posezení s domácími hráči v restauraci u pivka. Tam si myslím, že by se skóre rapidně otočilo. Tam bychom je určitě zase převyšovali my," směje se Josef Hynek.

Mladá Boleslav – Moravany B 17:1
Fakta – branky: 10., 20. a 40. Chramosta, 47., 54. a 77. Štoček, 1. a 11. Štohanzl, 5. a 30. Nešpor, 32. a 73. Ščuk, 49. a 59. Šultes, 56. Kúdela, 61. vlastní, 81. Jeslínek  – 90. Novák.
Rozhodčí: Pechanec.
ŽK: 0:0.
Diváci: 50.
Poločas: 8:0.
Sestavy – Ml. Boleslav I. poločas: Diviš – Kysela, Johana, Smejkal, Kúdela – Ščuk, Jarolím – Zahustel, Chramosta, Štohanzl – Nešpor. II. poločas: Miller – Bořil, Johana, Janíček, Kúdela – Ščuk, Magera – Štípek, Šultes, Jeslínek – Štoček.
Moravany: Čermák – Kopták, Kulhánek, Půlpán, Hurta – Kopečný, Fišer, Bakeš, Král – Novák, T. Rataj. Střídali: Veselý, Slavík, Podlucký, J. Rataj, Novotný, Zahrádka.