Venku pšenka nekvetla. Až na jeden případ. Pardubické céčko si poprvé mohlo vychutnal radostný pocit, když vyhrálo na půdě sterilní Poličky. A teď už jenom to nevydařené. Živanice absolutně nezvládly poslední čtvrthodinu u chrudimské rezervy. Nemohl jim ani „bundesligový" Jiří Kaufman, který se vrátil na Pardubicko. Ještě hůře dopadly Moravany, které vybouchly v Cerekvici. Relativně  přijatelný výsledek tak uhrála Přelouč. V Žamberku „rupla" jen 0:2.

Chrudim B – Živanice 3:0
Petr Rejman, trenér Živanic: „Byl to divný zápas. Do prvního gólu se hrálo především ve středu hřiště. rezerva se tlačila dopředu, ale naše obrana jí vůbec nic nedovolila. Nám se nedařil o v ofenzivě. Jedinou šanci měl ve  36. minutě Kořínek. Obešel i brankáře, ale střelu do prázdné brány domácí na čáře zachránili. Rozhodnutí padlo v 78. minutě po kopu z rohu. Střelu hlavou Hlouš vyrazil, ale proti dorážce Drahoše již byl bezmocný. Za dvě minuty ho překvapila střela z dálky a bylo hotovo. V samotném závěru domácí přidali domácí ještě jednu branku. Je to pro nás  velké zklamání, zápasu by více slušela remíza. Chrudim ale měla větší chuť po vítězství a tak se raduje z plného bodového zisku."

Žamberk – Přelouč 2:0
Václav Slavík, trenér Přelouče: „Mám smíšené pocity, protože opět jsme odehráli zápas dvou rozdílných poločasů. Úplně tragicky jsme do zápasu vstoupili. Důkazem toho byla inkasovaná branka. Další příležitosti domácí naštěstí nevyužili a zhruba po dvaceti minutách jsme hru vyrovnali. Bohužel v této době jsme nevyužili vyloženou šanci, kdy jsme šli sami na gólmana. Druhý poločas už kluci odehráli podle mých představ. Sice jsme si nevytvářeli vyložené šance, ale vyrovnání viselo ve vzduchu. A také přišlo. Jenže nesmyslně zvednutý praporek pomezního nás připravil o zasloužené vyrovnání stavu. Poté soupeř zvýšili z penalty a utkání bylo prakticky rozhodnuté. Ztráta bodů mě hodně mrzí, protože v Žamberku se dalo něco získat."

Cerekvice – Moravany 6:1
Milan Bakeš, trenér Moravan: „Výsledek mluví za vše! Rozhodl úvod zápasu. Opět jsme vstoupili ležérně do utkání, ale tentokrát nás domácí ztrestali. Hrubými chybami zkušených hráčů jsme pustili soupeře do dvougólového vedení a v šesté minutě bylo po zápase. Cerekvičtí se pak zatáhli a čekali už jen na naše chyby. Do poločasu nás z rychlého protiútoku potrestali potřetí.  Druhá půle se dohrávala z povinnosti. Cerekvice nás nechala hrát, ale jakoukoli naši nepřesnost využívala k rychlým kontrům. A že jich bylo! Za stavu 0:4 jsme mohli domácí několikrát ztrestat, ale místo toho jsme však dvakrát inkasovali.
Domácí vyhráli naprosto zaslouženě. My jsme mu nebyli důstojným soupeřem. Vše co jsme čtyři kola budovali se po jednom zápase rozpadlo. To co nás v minulých zápasech zdobilo, nefungovalo.
Nechápu ale výkon rozhodčích v posledních patnácti minutách za dávno rozhodnutého stavu. Nejdříve pustili dvoumetrový ofsajd, kteří viděli všichni hráči i střídačka domácích. A za stavu 5:1 neodpískali pokutový kop za ruku ve vápně, kterou opět všichni  přítomní viděli. Náš tým v obou případech přestal hrát a domácí své skóre tak navýšili o dvě branky. Rozhodčí zbytečně dráždí psychiku hráčů a potom se diví jejich reakcím."

Polička – Pardubice C 0:2
František Kovárník, trenér Pardubic C: „Sehráli jsme náročné utkání na nepříliš kvalitním hřišti. Naši hráči ho však zvládli a v důležitých momentech je podržel gólman Čihař. Herně jsme Poličku přehráli, ale právě kvalita hřiště nám dělala problémy s kontrolou míče. Přesto jsme dali dvě branky, domácí žádnou, tudíž naši výhru považuji za spravedlivou. Pevně věřím, že tento zápas bude dobrou motivací do dalších zápasů."