Sobota 10.15: FK Pardubice 
(11. místo, 22 bodů) – MFK Karviná (7. místo, 29 bodů).

Východočeši vstoupili do jara domácí prohrou s Varnsdorfem (0:1) a před týdnem dostali pohlavek ve Zlíně (0:4). Na ochranu mužstva trenérů Jiřího Krejčího a Jaroslava Míchala lze říct, že oba soupeři patří k nejsilnějším v soutěži, navíc na Moravě citelně chyběly opory – brankář Luděk Frydrych (natržený sval) a kapitán Jan Jeřábek (teplota). Teď už je ale potřeba bodovat a oba klíčoví hráči by k tomu měli pomoct na hřišti.

„Jeřábek s námi celý týden trénoval, Frydrych začal v úterý, takže by měli být připraveni do zápasu," potvrdil Jiří Krejčí. Jenže vzápětí přiznal, že zdravotní problémy mají jiní hráči, navíc pro čtyři žluté karty bude chybět stoper Vencl.
„Budeme mít problémy se složením sestavy. Nerad bych to do médií více rozebíral. Uvidíme před utkáním," dodal tajemně kouč.

Karviná rozhodně není protivníkem na rozehrání. Klub má velké ambice, buduje stadion a rád by se v dohledné době prokousal do první ligy. „Soupeř má v kádru hodně silových i vysokých hráčů. Jedná se o zkušené mužstvo, které bylo v zimě ještě dobře posíleno. V klubu se netají tím, že chtějí postoupit. V utkání jsou určitě papírovým favoritem."

Pardubičtí se ovšem soustředí především sami na sebe, debakl se Zlínem už je prý zapomenutý. „Samozřejmě jsme to rozebírali, mluvili jsme o tom, ale jen jeden den, ve zbytku týdne už se připravujeme na nejbližší zápas," podotkl kouč.

„Rádi bychom navázali na dobrý výkon z prvního zápasu s Varnsdorfem. V tomto duchu chceme pokračovat s přidáním dalších aspektů, které nás dovedou k výhře," zdůraznil Krejčí. Na mysli měl hlavně koncovku, tým na jaře stále čeká na gól. „Zakončení trénujeme stále, teď jde jen o to, abychom to přenesli i do zápasu," dodal.