Holicím se letos daří a v krajském přeboru útočí na vrchní pozice. To samé platí i o rezervním mužstvu, které tyranizuje své soupeře v pardubické III. třídě. Tentokrát to odskákal Ostřetín a holická rezerva nadále útočí na postup do vyšších pater. „Máme super partu a chceme určitě postoupit. Nic jiného než první místo nebereme," říká pro Deník devatenáctiletý útočník Adam Kovařík. 

Jak hodnotíte utkání proti vašemu lokálnímu rivalovi?

Pro nás se opravdu jedná o menší derby a s výsledkem jsme spokojení. Zvládli jsme to co jsme chtěli a potřebovali. Z mého osobního pohledu se mi zápas vydařil nad míru. Dal jsem čtyři branky a na dvě další přihrál.Adam KovaříkFotbal hrál Adam Kovařík už od útlého věku.Zdroj: Adam Kovařík

Už na podzim jste Ostřetínu vstřelil čtyři branky. Je to váš oblíbený soupeř?

Máte pravdu. I na podzim jsem jim vstřelil čtyři branky. Úplně oblíbený soupeř to ale asi není. Jen mi to proti nim prostě vychází. (úsměv)

První trefu jste vstřelil už ve druhé minutě, po jakých situacích všechny vaše branky padly?

Všechny čtyři branky vlastně padly po totožných situacích. Dostal jsem míč za obranu skrze obránce a já šel vždy sám na gólmana. Situace jsem řešil střelou a nikoliv kličkou.

Pavel Němeček ještě v dresu FK Pardubic.
Tři góly za zápas jsem dal naposledy v žácích, vzpomíná Pavel Němeček

Zatím jste na druhém místě za Pardubičkami. Berete jen postup?

Určitě chceme postoupit, protože máme dobrou partu a poměrně se nám daří. Nic jiného než první místo tedy nebereme.

Vaše A mužstvo hraje krajský přebor. Chodí vám někdo z hráčů pomáhat i do III. třídy?

Klíčoví hráči hlavního mužstva nám pomáhat nechodí, ale většina náhradníku se za rezervu chodí rozehrát. To je vlastně i moje situace. V béčku jsme většinou mladí kluci a ti zkušenější hrají naopak krajský přebor. Takhle mi to přijde fér. My "mlaďáci" se nejdříve musíme rozehrát. (smích)

Vy sám nakukujete do prvního mužstva?

Na podzim jsem odehrál pár zápasu, dejme tomu šest. Teď na jaře jsem ještě neodehrál nic a plně se věnuji béčku. Máme super partu a daří se nám, což nás všechny těžší. 

Adam KovaříkNejen ve fotbale, ale i ve florbale Kovařík patří mezi střelecké kanonýry.Zdroj: Adam Kovařík

Nejdříve se musím vyhrát

Co děláte v soukromém životě?

Já už pracuji. Od ledna jsem zaměstnán v STŘÍDA sportovním obchodě.

Adam KovaříkKovařík je obávaným střelcem.Zdroj: Adam KovaříkDěláte závodně i jiný sport krom fotbalu?

Hraji florbal, taktéž v Holicích. Minulý rok jsme postoupili, tak se snažím stíhat oba sporty. Osobně si nedokážu vybrat jakému bych se věnoval raději či častěji, tak se snažím dělat jak fotbal, tak i florbal naplno.

Cílíte na to, že byste si ve fotbale zahrál i vyšší soutěž?

Do budoucna bych se rád stal klíčovým hráčem hlavního mužstva, které hraje na vrchu krajského přeboru. Zatím ale mám čas a potřebuji se nejdříve vyhrát právě v našem rezervním mužstvu.

Mykhaylo Fonta šíří ukrajinskou fotbalovou školu v Dolanech.
Fonta je pilným žákem. Střílení gólů odkoukal od legendárního krajana Ševčenka

Máte nějaký fotbalový vzor?

Pokud bych měl vybrat, tak od malička sleduji Messiho, ale asi fotbalovým vzorem je Neymar. Líbí se mi jeho styl fotbalu a rád ho sleduji.

Sledujete fotbal a popřípadě komu fandíte?

Od útlého věku sleduji londýnský Arsenal a v naší lize fandím Spartě Praha. Samozřejmě jako lokální patriot přeji i Pardubicím. Doufám že se udrží v první lize.

Mezi kanonýry Pardubického deníku se přiřadil Pavel Doležal z Mnětic.
Doležal si nadělil opožděný dárek ke čtyřicítce. Dříteč počastoval pěti banány

Jaký post hrajete a jakým stylem se vyznačujete?

Jsem primárně útočník, ale na podzim jsme působil na kraji zálohy. Musím říct, že mi vyhovuje spíše hrát na hrotu. Rád dávám góly, ale zas nemůžu říct, že bych zakončoval za každou cenu. To dokazuje, že krom čtyř branek jsem právě proti Ostřetínu nahrál na dvě branky.

Působil jste i někde jinde?

Ne, od mala jsem věrný Holicím. (úsměv)

Promo Kanonýr Deníku