V posledních letech se situaci vymyká pouze pardubické béčko, u kterého to však byl logický krok. Vždyť první tým FK Pardubice pravidelně hraje ve FNL, tedy ve druhé nejvyšší soutěži. Už, už se zdálo, že jeho příklad bude následovat letošní suverén jménem Slatiňany. Jenže ani celek kolem elitního střelce Kopeckého na nabídku z vyšších sfér nekývl.

O víkendu jim „postup" zajistil bod v derby s chrudimským béčkem. „Sešli jsme se s vedením, s hlavním sponzorem, s týmem a shodli jsme se na tom, že bude rozumnější ještě alespoň rok počkat. Myslím si, že kádr na divizi máme, nicméně potřebujeme zlepšit zázemí," okomentoval rozhodnutí slatiňanský trenér Petr Myška.

Ilustrační foto
Krajský přebor: „Byli jsme jako naši v Norsku“

Druhá v pořadí Chrudim B nabídku být svému áčku co nejblíž odmítá. „Po sportovní stránce bychom divizi zvládli, vyhovuje nám však model ČFL – krajský přebor," uvedl vedoucí chrudimského mužstva Martin Škrha.

A co třetí v tabulce?
Letošní kometa z Třemošnice sice září na krajském nebi, ovšem drží se při zemi. „Volíme jistotu. Nechceme riskovat existenci klubu a jeho případný bankrot," vysvětlil třemošnický předseda Tomáš Jambor.

Na opačném pólu tabulky je jisté, že nejvyšší krajskou soutěž i přes prohry zachránily Moravany a Heřmanův Městec. Dolní Újezd totiž přišel o dvoubrankové vedení v Holicích. Přelouč už lépe než patnáctá nemůže skončit. V tom lepším případě o jejím osudu rozhodnou přihlášky týmů z I. A třídy do nové sezony…

ZBÝVÁ SEHRÁT

Dohrávka 25. kola – pátek 16. června, 18.00: Třemošnice – Libišany.
Poslední 30. kolo – středa 14. června, 18.00: Dol. Újezd – Č. Třebová. Pátek 16. června, 18.00: Žamberk – Chrudim B. Sobota 17. června, 10.15: Slatiňany – Mor. Třebová, 10.30: Hlinsko – Svitavy, 17.00: Heřm. Městec – Choceň, Moravany – Třemošnice, Libišany – Přelouč. Neděle 18. června, 17.00: Polička – Holice.

Události kola
Libišany posouvají hranice lidských možností… V osmi lidech v poli uhrály bod.
Dolní Újezd po hříchu ztratil náskok dvou branek v poslední desetiminutovce!

Zklamání kola
Ještě se mohli vyhrabat ze sestupové bažiny. Přelouč však proti Žamberku totálně zkolabovala. Čtyři knokauty za osmnáct minut v prvním poločase.

Výrok kola
„Myslím si, že kádr na divizi máme, potřebujeme ale zmodernizovat a zlepšit zázemí našeho klubu." Petr Myška, trenér Slatiňan