Pardubický okres bude mít ve hře prvního kola dva zástupce. Nasazeného nováčka druhé ligy FK Pardubice a postupujícího z předkola, kterým jsou Holice (vyřadily Ústí nad Orlicí). Rozehrán bude také Pohár předsedy PKFS. V domácím prostředí se představí kvarteto z našich končin. Los prvního kola připravil fanouškům také dvě derby.

Pohár České pošty. V domácím prostředí nastoupí Holice. A bude to prestižní duel v tom, že se spolu střetnou nováčci divize C. Takže z toho je jasné, že se Holice a Kutná Hora spolu narazí i v mistrovské soutěži. Vítěz střetu „půjde" na hodně atraktivního soka, pražskou Slavii. Utkání se hraje v neděli od 17 hodin.

FK Pardubice zajíždí v úvodním kole  do Náchoda, kde bude čelit choutkám divizního protivníka.  Favorit pro toto utkání je ale daný dopředu. Náchod v předkola zvítězil v České Skalici. Lepší z tohoto duelu narazí na Chrudim či Vlašim. Zápas je na programu v neděli od 17 hodin.

Pohár předsedy PKFS. Šlágrem prvního kola je z pohledu příznivce našeho okresu duel v Sezemicích. Nováček I. B třídy otestuje formu proti Přelouči. Ta je pro změnu novicem krajského přeboru. Druhé derby se hraje v Semíně a domácí moc šancí proti Starému Hradišti nemají. Hrají totiž III. třídu, zatímco Hradiště I. A třídu.

Program 1. kola – sobota 17.00: Valy – Hlinsko, Sezemice – Přelouč, Pardubičky – Třemošnice, Zaječice – Titanic Srch, Křižanovice – Živanice. Neděle 17.00: Semín – Staré Hradiště.