Od šedesáté minuty byl Třinec zavrtaný kolem svého vápna jako krtek.

Docházela mu šťáva. Nic nevymyslel, jen se modlil za konec. Pardubice ale z velkého tlaku nic nevymáčkly. Dvakrát je navíc krutě zařízl rozhodčí. Zápas tak skončil bez branek 0:0.
Domácí tým začal dost vlažně. Ale po pauze Třinec sevřel do kleští. Bod? Ten je pro hosty zlatý. „Za druhou půlku si moji hráči zaslouží pochvalu," prohlásil domácí trenér Jiří Krejčí. „Domácí zrychlili hru, ukázali, že jsou kombinačně silní a přehrávali nás ve středu hřiště," uznal kouč Třince Radim Nečas.

Jeho celek dvakrát senzačně podržel brankář Lukáš Paleček. Poprvé, když si v 63. minutě vyměnili ve středu pole míč Jeřábek s Fouskem a druhý jmenovaný se k němu přiřítil, Paleček balón vykopl levou nohou.
Další parádní zásah vytáhl proti gólové hlavičce Petráně.

Třinec s blížícím se závěrem připomínal čtyřikrát vymačkaný citron. Trenéři se každých deset sekund dožadovali konce…
Báli se, že Východočeši nakonec udeří. Neudeřili.

Také kvůli velmi bídnému výkonu rozhodčího Berky.

Do utkání vstoupil dvakrát. Pardubicím nejdřív upřel penaltu, když Fouska stáhl bránící hráč ve vápně k zemi. „Adam mi říkal, že byla, soupeř ho tam čtyřikrát tahal za dres. Říkal to i rozhodčímu, ať se kouká, ale nechal to být," pokrčil rameny jen útočník Michal Petráň.

„Asi to viděl každý, jenom rozhodčí ne. Ne, ale nemá cenu teď brečet," byl viditelně nakvašený Fousek.

Jak na talíři měl celou situaci domácí trenér Jiří Krejčí. Také skákal u lavičky, jako kdyby si sedl do včelího hnízda. Po zápase se ale snažil držet divoké emoce v klidu: „Dva roky už říkám, že se k výroku rozhodčího vyjadřovat nebudu a neudělám to ani teď. Podívám se na to na videu. Ale i kdyby hráč Fouska držel, tak co? Teď už nic."

Podruhé sudí Třinci pomohl, když Hlochovi, který surově vletěl nohama napřed do Pospíšila bez nároku zasáhnout míč, udělil jen žlutou kartu.

Hrát posledních 20 minut o desíti? To by v příšerném vedru byla smrt. Rozhodčí se ale nad Třincem slitoval. Zase…

Pardubice – Třinec 0:0Fakta – rozhodčí: Berka – Šimáček, Vlček.
Žluté karty: 2:1 (Jeřábek, Vencl – Hloch).
Diváci: 632.
Poločas: 0:0.
FK Pardubice: Frydrych 7 – Šejvl 5, Vencl 6, Pospíšil 5, Kakrda 6 – D. Pánek 6 (87. Kopřiva), Jeřábek 6, Kudrna 6, Fousek 7 – Petráň 6, Fusek 2 (51. Řezníček 6).
FK Fotbal Třinec: Paleček – Velner, Vomáčka, Hloch, Knötig (64. Janoščín) – Bedecs, Malcharek, Málek, Mozol, Tomeček (79. Motyčka) – Dedič (71. Teplý).

„Jsem zavařenej jak paštika," ulevil si po boji v obří výhni útočník Petráň

Nechat na přímém slunci plastový kelímek, zůstal by z něj jenom škvarek. Vedro? Umocněte si tohle slovo na třetí. V tomhle počasí nastoupily Pardubice proti Třinci. Oba celky trpěly.
„Jsem úplně na šlupky. Nemám tohle vedro moc rád, snažil jsem se co nejvíc pít, abych vydržel," vydýchával 90 minut na přímém slunci domácí útočník Michal Petráň.