Na první domácí zápas v jarní části se těší fotbaloví fanoušci v Pardubicích. Podle zpráv, které má klub od Ligové fotbalové asociace, se druholigový zápas Pardubice – Prostějov v sobotu hrát bude. Ale bez diváků.

"Víme, že jarní termínová listina je hodně našlapaná. Nezbývá nám nic jiného než se podřídit stanovisku vedení soutěže," řekl Radek Klier, PR manažer FK Pardubice. Podrobnější informace klub dostane až po středečním zasedání Ligového výboru.

"Tam se stanoví podmínky, za jakých se zápas bude hrát. Půjde o rozložení dalších osob, počítají se tam hráči, zabezpečení zápasu, novináři, podavači míčů. Manuál k tomu LFA vydá," dodal Klier.

Podle něj se klub bude snažit, aby fanoušci mohli zápas sledovat alespoň na internetu. "Jako klub bychom chtěli udělat vše pro to, aby byla udělena výjimka z autorských práv. Samozřejmě víme, že diváky to zajímá," uvedl.

V sobotu odpoledne pak bude hrát dle plánu i pardubická rezerva, kterou v ČFL čeká zápas proti Dukle Praha B. Podle vyjádření FAČR musí být ovšem zabezpečeno, že se utkání nezúčastní více než 100 osob. Pardubický klub bude ještě vyhodnocovat přesný počet lidí, který se na organizaci utkání podílí.

O víkendu jsou na programu i zápasy krajského přeboru, které řídí Krajský fotbalový svaz. I tam pochopitelně platí uvedená omezení. "Máme ve čtvrtek plánované setkání s kluby krajského přeboru. O této situaci tam budeme mluvit a uvidíme, jak se to bude dále vyvíjet. Není ovšem tolik volných termínů. Krajský přebor začíná již začátkem března i proto, že si kluby nepřály hrát ve vložených středách," uvedl Michal Blaschke, předseda VV PKFS.