Pardubičtí vstoupili do utkání bez respektu a v první půli to byl vyrovnaný duel. Střely Večerníka a Voženílka neměly správný směr, na druhé straně Shejbal s námahou mařil vydařenou pumelici Gorola. Poté měli domácí mírnou převahu, ale recept na překonání obrany Tesly hledali marně. „Zaměřili jsme se na bezchybnou obranu a mám radost, že jsme soupeři toho moc nedovolili,“ sdělil trenér Tesly Martin Svědík.

Až po změně stran „vyrobila“ Tesla hrubku v obranné činnosti, Matějus byl v čisté gólové šanci, ale míč poslal vedle Shejbalovy branky. V 57. podnikli Pardubičtí rychlý protiútok, který zakončil Hudec přesnou přízemní ránou k pravé tyči – 0:1: „Byl to postupný protiútok, který dobře prokombinovali Cincibuch s Vaňousem. Když Cincibuch prostrčil míč do vápna Hudcovi, ten již z hranice asi deseti metrů zakončil přesně,“ přibližuje gól trenér Svědík.

Domácí okamžitě mobilizovali síly, trestný kop Černého Shejbal ještě vyrazil, ale po rohu Černého se před brankou nejlépe zorientoval Zdeňka a hlavou vyrovnal – 1:1. Gól domácí povzbudil, druhý gól visel na vlásku. V 82. dělovku Jeřábek bravůrně zlikvidoval gólman Ottmar, slibné přiležitosti měli v závěru ještě R. Hudec a Večerník. Trenér domácího týmu Luboš Kubík nebyl spokojen s výkonem svých svěřenců? „Hráčům nelze upřít bojovnost a bojovnost, jenže scházelo více fotbalového vtipu a finální přihrávka. Byla to spíše taktická bitva. Na herním projevu obou týmů byly znát nepříznivé výsledky předchozího kola,“ sdělil Luboš Kubík, trenér SK Týniště nad Orlicí. Trenér Tesly Martin Svědík doplnil: „Také nám chyběla finální přihravka, ale v obraně jsme obstáli, to bylo pro nás důležité.“

Oba soupeři mají ze třech zápasů po čtyřech bodech a na vedoucí AFK Chrudim a Hlavici mají pětibodovou ztrátu. Tesla tuto sobotu hostí doma Pod Vinicí Dvůr Králové (17).