Divizní ohlédnutí za úspěšným fotbalovým víkendem. Oba naši zástupci bodovali a vylepšili si svoji pozici v tabulce.

FK Trutnov – Tesla Pardubice 2:5 (1:3). Sled branek: 6. Hudec z penalty 0:1, 9. Jeřábek 0:2, 30. Prorok 0:3, 45. Horák 1:3, 63. Hudec 1:4, 70. Makovský z penalty 2:4, 88. Brož 2:5.

Hosté byli ve hře přímočarejší a hlavně rychlejší. Po třiceti minutách vedli již o tři góly. První padl v 6. minutě z pokutového kopu po faulu na Škvrňáka, který se štěstím proměnil Hudec - 0:1. Tři minuty na to domácí otevřeli na pravé straně dálnici a po zpětné přihrávce Večerníka se trefil Jeřábek - 0:2. Domácí se pomalu probouzeli, ale hosté všechny jejich akce pokryli a neustále hrozili nebezpečnými brejky. Po jednom z nich zahrávali rohový kop a volný Prorok na malém vápně hlavou překonal Štastného – 0:3. Domácí snížili v nastaveném čase první půle, když Horák hlavou potrestal chybu gólmana - 1:3. Naději na obrat však domácím rezolutně vzal v 63. Hudec, sám před gólmanem nezaváhal… V 70. min. penaltový zákrok Proroka na Horáka potrestal P. Makovský – 2:4. Gólové představení hostů uzavřel v 88. minutě z voleje Brož, po pěkné akci Škvrňáka s Jeřábkem - 2:5. Martin Svědík, trenér Tesly A byl spokojen: “Předvedli jsme zatím nejlepší vstup do utkání. Soupeři jsme nedali nejmenší šanci na úspěch. S obdrženými góly však nejsem spokojen, ale pět vstřelených branek – dobrý počin,“ uvedl Svědík.

SK Holice – Slavoj Předměřice 2:0 (1:0). Sled branek: 33. Veis 1:0, 69. J. Englich 2:0. „Zvládli jsme to,“ radoval se trenér Holic František Franc a dále uvedl. „Již v 6. minutě jsme mohli vést, J. Englich ale nastřelil břevno, slibná střela Jelínka skončila vedle. Bylo moc důležité vstřelit první gól,“ sděluje Franc. Hosté nebyli obětním beránkem, zaváhání holického Vavrouška výtečně zmařil Svoboda a hlediště si oddechlo. Ve 33. vyslal Jelínek do šance Veise, ten nejprve nastřelil gólmana Cejnara, ale vzápětí dezorientovanému gólmanovi míč uzmul a skóroval – 1:0. Gól domácí uklidnil. „Hosté hráli bez zábran, bylo potřeba naše vedení potvrdit druhým gólem. Pořád hrozilo, že soupeř lacino vyrovná. Naštěstí v 69. prostrčil Veis míč na J. Englicha a ten podél gólmana zvýšil na 2:0. To už jsem si byl jist, že zápas neztratíme,“ radostně sdělil Franc. Pečetit skóre mohl ještě Veis, to předměřický Bergman fauloval V. Englicha a holický střelec Marek Veis měl výhodu pokutového kopu. Cejnar mu však penaltu zneškodnil. Pět minut před koncem střele Franka scházely jen centimetry a na víc již hosté neměli čas: „Bylo to povinné vítězství, teď se již těšíme na derby s Teslou,“ uzavírá trenér Franc.