Fotbalová válka! Znojmo na Pardubice vyrukovalo i bez vazouna Žondry s důrazem, jednoduchými a rychlými náběhy za obranu. Východočeši hozenou rukavici sebrali ze země a na drsný způsob boje přistoupili.

Domácí tým si ale pořádně drbal hlavu. Přežil tutovku Stáni, kterou chytil Frydrych, z první šance se hned trefil Řezníček, ale výhru Východočeši neuhájili. V 90. minutě se ukázala genialita Radima Nepožitka. Rychle se uvolnil ve vápně a nádherně přeloboval pardubického brankáře.

„Začali jsme dobře, jen po pěkné akci Pardubic pro nás bylo dobývání jejich brány čím dál těžší. Věřil jsem ale do poslední minuty, že to vyjde," nepřestával doufat znojemský kouč Radim Kučera. Dočkal se…Každý tým navíc nastřelil po jednom břevnu.

Drsné utkání ale příliš nezvládala rozhodčí Adámková. Občas pustila brutální faul, jako když znojemský Ledecký rozpáral loktem Kopřivu, jindy pískala prkotiny. „Já budu uveden v zápise, takže nevím, co víc k tomu říkat," oznámil jen domácí asistent Jaroslav Míchal, který vyplísnil pomezního rozhodčího za to, že jeho týmu nedovolil střídat. „Nějak jsem asistenta ke konci oslovil. To je všechno k tématu," dodal ještě. „Můj dojem byl takový, že se loket v souboji Ledeckého s Kopřivou se asi objevil, ale nebyl tam žádný úmysl. O katastrofálním výkonu rozhodčí bych nejspíš nemluvil," hodnotil výkon sudí Adámkové Kučera.

Pardubice – Znojmo 1:1Fakta – branky: 30. Řezníček – 90. Nepožitek.
Rozhodčí: Adámková – Hájek, Černý.
Žluté karty: 1:0 (Řezníček).
Diváci: 675.
Poločas: 1:0.
FK Pardubice: Frydrych 6 – D. Pánek 4, Šejvl 6, Kopřiva 5 (89. Vencl), Kakrda 5 – Kim 5 (73. Kovář), Kudrna 5, Řezníček 6, Fousek 5 (68. Fusek) – Jeřábek 5 – Petráň 3.
1. SC Znojmo: Veselý – Mezlík, Cihlář, Odehnal, Helísek – Šumbera, Nepožitek, Okleštěk, Stáňa (80. Alaca) – Ledecký (56. Njire), Šamánek (65. Lapeš).