Do paměti fotbalových fanoušků se vryl rodák z Chlumce nad Cidlinou zejména díky stříbrné medaili na MS do 20 let v Kanadě. Šampionátu se gólman účastnil jako hráč Hradce Králové, odkud přestoupil v roce 2009 do Jablonce. Na severu Čech posbíral několik startů v Gambrinus lize a dvakrát si odskočil na hostování do druholigové Vlašimi.

Pardubické funkcionáře zaujal při utkání divizního B-týmu proti jablonecké rezervě na konci dubna, kdy Frydrych vychytal hostům čisté konto a výhru 0:1. „Luděk Frydrych k nám přichází na přestup, je to stále mladý talentovaný brankář, my pro 2. ligu potřebujeme vyrovnanou gólmanskou dvojici," říká sportovní manažer FK Pardubice Vít Zavřel.

Radost z Frydrychova příchodu má i trenér Martin Svědík. „Jsem rád, že k nám Luděk přichází. Uvědomujeme si, že naše jednička Martin Shejbal má své roky, a kdyby se zranil, nastal by problém," vysvětluje. V případě nového hráče rozhodně nekupuje zajíce v pytli. „Znám ho velmi dobře z našeho společného působení v Hradci Králové, sledoval jsem jeho kariéru i poté, co z klubu odešel," vzpomíná Svědík na angažmá na hradecké lavičce.

Pardubický kouč vždy dbal na to, aby příchozí hráč nebyl jen posilou na hřišti, ale aby si s týmem rozuměl i mimo něj. „I to je jeden z důvodů, proč mám radost, že tady Luďka budeme mít. Vím, že je to dobrý kluk a do naší kabiny zapadne bez komplikací." (rk)