Těsně před závěrečným  hvizdem nastal výbuch radosti. Pardubičtí fotbalisté prohrávali v Táborsku 0:1, ale chvíli před koncem srovnal obránce David Přibyl. Tým kouče MARTINA SVĚDÍKA dovezl z jihu Čech bod. „Vždycky věříme až do poslední chvíle, ale radost to  byla ohromná. Táborsko dalo hodně do prvního poločasu, trochu mu docházel dech," poznamenal trenér, který se s mužstvem vypraví dnes do Domažlic ke třetímu kolu Poháru České pošty.

Pravý obránce David Přibyl se ve druhé lize trefil už potřetí. Stává se z něho střelec?
Trochu mě mrzí, že gól musí dát zase bek. Zaplať pánbůh za něj, ale bylo by záhodno, aby se nám probrali útočníci. Jejich branky nám hodně scházejí. David ale potvrzuje i na tréninku, že je v koncovce hodně chytrý. Vůbec bych ho v této fázi nepodceňoval.

Klame docela dobře tělem. Se svojí drobnou postavou nevypadá jako někdo, kdo se vyzná ve skrumáži…
Nevypadá, ale je hodně nabušený. Jenom jsme ho po tom gólu museli asi půl hodiny honit po Táborsku (směje se).

V obraně nastoupil místo vykartovaného Proroka poprvé ve druhé lize Tischler. Osvědčil se?
Ke hře stoperů nějaké připomínky mám, Táborsko si nějaké šance vytvořilo a jednou jsme inkasovali. Katastrofa to ale rozhodně nebyla. Hodnotím stoperskou dvojici vždycky jako celek a budeme zkoušet různé varianty. Jsem tady možná přísný, ale ve druhé lize je důležité, když gól nedostaneme.

V úterý vás čeká pohár v Domažlicích. Je pro vás na vedlejší koleji, nebo třetiligového soupeře berete jako šanci dojít daleko?
Na vedlejší kolej nic neodsouvám, ale potřebujeme, aby zátěž byla rozložená, navíc se mi hodí, když můžu vidět kluky, kteří hrají za béčko divizi. V sobotu  nás čeká důležitý zápas o body s Mostem a do Domažlic se pojede skoro čtyři hodiny, to se nedá přehlédnout.  Uspět ale chceme.

Při druhém kole ve Vlašimi jste nasadil úplně jinou jedenáctku, než pravidelně hraje druhou ligu. Plánujete něco podobného?
Něco chystáme. Minule se nám to vyplatilo, hráči byli odpočatí a zvládli jsme zápas v Opavě (výhra 5:1).

Je aspoň malou výhodou, že s Domažlicemi jste se potkali loni ve třetí lize a tušíte, na co se připravit?
Nevýhodou je zase ta dlouhá cesta (usmívá se). Lepší  by bylo hrát doma.