O nás bez nás… Aniž bychom chtěli nějak srovnávat Mnichov 1938 se zradou evropských velmocí, tak rovněž Přelouč nemá osud jen ve svých rukou. Základem je porazit v sobotu letohradské béčko a upírat své zraky k divizi. Protože pokud nesestoupí Ústí nad Orlicí, z krajského přeboru zahučí dolů jen dva. O víkendu jí pomohly Holice, které okradly Lanškroun o dva životně nutné body.

PARDUBICE B – HLINSKO 3:0
František Kovárník, trenér Pardubic: „Zápas se mi hodnotí dobře, neboť jsme i ve slepené sestavě dokázali soupeře celý zápas přehrávat. Byli jsme hodně na míči a bylo jen otázkou, kolik branek se nám podaří vstřelit. Nakonec jsme se prosadili třikrát, což odpovídá průběhu hry. Kolo před koncem tak máme situaci na vítězství v krajském přeboru ve svých rukou. Za výkon proti Hlinsku chválím celý kolektiv."

MORAVANY – M. TŘEBOVÁ 3:0
Miroslav Kaluža, trenér Moravan: „Jsem rád, že se hráči s domácím publikem rozloučili vítězstvím a myslím, že i pohledným fotbalem. Budu se opakovat, ale proč toto nepředváděli i ostatní jarní zápasy?! No, naplnili jsme rčení: Konec dobrý, všechno dobré…"

LANŠKROUN – HOLICE 1:1 penalty 1:4

Václav Velinský, trenér Holic: „Prvních dvacet minut jsme hráli solidně. Vytvořili jsme si šance, které jsme neproměnili a pak už jsme zapadli do výkonů z posledních zápasů. Jedním slovem bída. Remízu jsme prakticky vydřeli a penalty nám naštěstí jdou."

POLIČKA – PŘELOUČ 3:1
Václav Sůra, trenér Přelouče: „Do Poličky jsme odjížděli bez tří hráčů včetně kapitána Ulrycha. Do sestavy se vrátil Táborský, který vyztužil zadní řady. Po vyrovnaném začátku domácí zužitkovali hned svojí první příležitost. Po našem nedůrazu Mužík doklepával do prázdné brány. Naštěstí jsme do poločasu vyrovnali Machačným po přihrávce Rokyty. Po přestávce jsme byli častěji na půlce domácích, ovšem brzdila nás finální fáze. V 57. minutě Táborský lehce minul standardku. Vzápětí domácí ze stejné situace znovu strhli vedení na svojí stranu. Vrhli jsme všechny síly do útoku. Mihovský však jednu akci zpomalil a při našem maximálním risku nám Polička zasadila třetí ránu. Prohráli jsme zaslouženě i když na bodík bylo…"