Snáší hráči i ve velkých vedrech kondiční přípravu, tedy období, které fotbalisté moc nemilují?

Dva týdny jsme pracovali na kondici, samozřejmě hráči se teď cítí unavení, mnozí na tom nebyli zrovna nejlépe. Na kondici a vytrvalosti musíme nadále pracovat i když v tomto týdnu již tréninková příprava bude víc zaměřena i na herní činnosti.

Do přípravy nenastoupily některé opory holického fotbalu – David Velinský, Jakub Velinský, Jakub Černý. S tím se asi nepočítalo.

Bohužel, jsou tady z minulosti nějaké narušené vztahy mezi některými hráči, asi to má souvislost. S tím se musíme vyrovnat. Divize je pro hráče velkou výzvou, když však nechtějí, těžko je přemlouvat. Na druhé straně na zkoušku je tady i řada nových tváří, střelec Budinský, Krpata a Půlpán, kteří hráli v minulé sezoně v Moravanech, Matějka, do Holic se vrátil Veis. Nejvíc náš bota tlačí na postu konstruktivního středního záložníka – to je priorita číslo jedna. Uvidíme, jak si jednotliví nováčci povedou v nejbližších přípravných zápasech. Hráčů máme dost, důležitá však bude kvalita. Ve středu hrajeme s Předměřicemi , myslím, že by to mohl být první obrázek, jak na tom v tuto chvíli skutečně jsme. Potom budeme kádr zužovat a hledat optimální sestavu, se kterou bychom mohli vstoupit do divizní soutěže.

V letním období se na této úrovní těžko dělá výraznější řez v mužstvu. Není na to čas.

To je pravda, ale dva zápasy z plné zátěže máme za sebou, budou ještě snad dotaženy některé rozjednané příchody. V České poháru hrajeme s Letohradem, tento zápas bychom měli odehrát v sestavě, jaká se nám bude zdát nejoptimálnější. Z vlastní zkušenosti vím, že když se povede pohárový zápas před soutěží, povede se i podzimní část sezony. On to je takový mistrák na nečisto, když mančaft začne šlapat, zpravidla mu to vydrží i v dalších duelech.