Zimní přípravu vedli nově angažovaní trenéři, Jaroslav Míchal a Václav Velinský. Kádr týmu se rozšířil, někteří hráči se do týmu po půl roce znovu vrátili a v přípravě se ucházeli o divizní dres. Několik otázek jsme položili trenéru JAROSLAVU MÍCHALOVI.


Na podzim jste ještě vedl FC Titanic Srch a s ním po podzimu byl na vedoucí příčce I.A třídy. Co rozhodlo o tom, že jste přijal nabídku divizních Holic?

Ze Srchu se mně odcházelo velice těžko. Poznal jsem tam řadu dobrých lidí, kteří pro tamní fotbal dokáží hodně udělat. Měli jsme plán, že do dvou let postoupíme do krajského přeboru. Vše se vyvíjelo podle našich záměrů, podzimní část sezony jsme zvládli výborně a s náskokem pěti bodů Srch přezimoval na špici tabulky. Nabídku SK Holice jsem přijal, protože již jednou jsem dovedl tento celek do divize a jednou divizi pro Holice zachránil.

Můžete přiblížit klady a zápory zimní přípravy?
V přípravě jsme splnili vše, co bylo naplánováno. Byla radost pracovat s dvacetičlenným kádrem v tréninkových jednotkách, přístup hráčů k zátěži hodnotím velice kladně. Absolvovali jsme i krátké soustředění, odmakali 35 tréninkových jednotek, sehráli třináct přípravných zápasů. Hráčům se vyhýbala zranění i nemoce. Klimatické podmínky byly příznivé. Z tohoto pohledu jsem spokojen, klady jednoznačně převažovaly.

V kádru se oproti podzimu objevila řada nových či staronových hráčů. Můžete uvést důvody jejich angažování do mužstva?
Kádr bylo potřeba doplnit především defenzívními typy (Vašíček, Hála, Kaluža, T. Jedlička). Dále jsem oslovil hráče, se kterými jsem v Holicích již pracoval (D. a J. Velinský), ale přišli i dva hráči s ofenzívními schopnostmi (Pavlíček, Bučko). Nejvýraznější posilou by měl být vysoký útočník Bučko.
Holice mají moc těžký začátek do jarních odvet, do Velimi, doma Trutnov, pak do Převýšova a Dobrovic, doma Ovčáry…

Nemáte obavy, že úvod soutěže mužstvu nemusí výsledkově vyjít a boj o záchranu se pak může jevit pro Holice jako bezpředmětný či ztracený?

Pakliže se chceme zachránit, na los nemůžeme brát ohled. Musíme v tabulce pod sebe stáhnout nejbližší soupeře nad námi . Bude to samozřejmě velice těžké, ale spoléhat musíme především sami na sebe.

Můžete konkrétně jmenovat kluby, který by jste v tabulce chtěli přeskočit. Máte tip na vitěze divize?
Při pohledu na tabulku to je zřejmé: Trutnov, Převýšov, Turnov či Týniště… raději bychom pod sebe stáhli ty celky, které nepatří do Pardubického kraje. O postupu Hlavice asi nelze pochybovat.

V příští sezoně se v divizi zřejmě objeví Živanice. Neláká vás být už jenom proto i v sezoně 2008/2009 divizionářem?
Určitě, pro diváky z regionu by vzájemný zápas byl určitě velice atraktivním soubojem. Živanice jsou ambiciozním týmem a svoji kvalitu budou nepochybně zvyšovat.

V neděli jedete k prvnímu jarnímu duelu do Velimi. Jak se v tuto chvíli cítíte?

Musím přiznat, že už řadu let jsem nebyl před jarními odvetami tak nervózní a napjatý. V přípravě jsme udělali vše, bylo možné a teď to musíme úspěšně prodat v soutěži.

Kádr SK Holice – jaro 2008
BRANKAŘI: Radek Svoboda (1976), Jan Vašíček (1982), Michal Ondráček (1986).

OBRÁNCI: Tomáš Jedlička (1970), Miroslav Kaluža (1975), Lukáš Hladík (1980), Ladislav Skalický (1981), David Hála (1982), Lukáš Pištora (1984), Josef Zeman (1983).

ZÁLOŽNÍCI: Radek Machatý (1980, Petr Kopa (1980), Jakub Velinský (1980), Jaroslav Jelínek (1974), Jakub Černý (1983), Vlastimil Englich (1984), David Franc (1986), Martin Novák (1988).

ÚTOČNÍCI: Petr Pavlíček (1972), David Velinský (1977), Miroslav Bučko (1982, Jakub Englich (1986).


Realizační tým
Trenér: Jaroslav Míchal (1957), asistent trenéra: Václav Velinský (1968), vedoucí mužstva: Milan Pištora (1958), masér: Antonín Izák (1952) – lékař: Vladimír Kučera (1954)


Přípravné zápasy
SK Holice – FK AS Pce, lig. dorost 1:4 (Bučko), Živanice – Valy 4:3 (Černý, Hladík, Kopa, Bučko), Holice – AFK Chrudim 2:4 (Kopa, Kaluža), Holice – Moravany 5:2 (Bučko 2 Franc, Jedlička, Kaluža), Holice – Prachovice 5:2 (Pavlíček 2, J. Englich, Machatý, Skalický), Přepychy – Holice 1:1 (Pavlíček), Holice – Náchod Deštné 0:2, Holice – Přelouč 5:0 (J. Englich 2, Vl. Englich, Machatý, Kopa), Letohrad – Holice 2:1 (Pavlíček), Holice – Heřmanův Městec 4:3 (Bučko 2, Pavlíček, Skalický). Vcelku úspěšná bilance.